Kakaolu Revani

Son güncelleme: 07.09.2009 12:39
  • noimage

    Malzemeler:

    * 3 adet yumurta(oda ısısında)
    * 1 paket kabartma tozu
    * 1 çay bardagı toz şeker
    * 1 çay bardagı yogurt
    * 1 paket vanilya
    * 3 çay bardagı un
    * 3 çay bardagı irmik
    * limon kabugu rendesi

    Şerbeti için:

    * 3,5 su bardagı toz şeker
    * 4 su bardagı su
    * yarım limon suyu

    Üstü için:

    * 3-4 yemek kaşıgı kakao
    * 3-4 yemek kaşıgı hindistan cevizi

    Yapılışı:

    İlk önce şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıyoruz ve kaynayıp kıvam alınca limon suyunu ekleyip 5 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatıyoruz.Ve sogumaya bırakıyoruz.

    Revanisi için yumurta ve şekeri çırpıyoruz.İçine yogurdunu ve sıvıyagını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Son olarak İrmik,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz.Limon kabugu rendesini de ilave ettikten sonra margarinle yaglanmış ve 1 yemek kaşıgı toz şeker serpilmiş borcama yayıyoruz.Önceden 180C ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz.Fırından çıkardıktan sonra soguk şerbeti üstüne döküyoruz.Ve şerbetini iyice çekip soguyana kadar bekliyoruz.Revani soguduktan sonra istediginiz bir yuvarlak kalıp veya bardakla yuvarlaklar kesip çıkarıyoruz.Bu yuvarlak revanileri servis tabagına alıyoruz.Artan parçalara 4 yemek kaşıgı kakao ve 4 yemek kaşıgı hindistan cevizini ekleyip karıştırıyoruz.Ve servis tabagına aldıgımız revanilerin üstüne sürüyoruz.Tekrar hindistan cevizi serperek süslüyoruz.

    Afiyet olsun.
#01.09.2009 21:30 0 0 0
  • Ellerinize sağlık. Değerli paylaşımınız için teşekkürler.
#01.09.2009 21:55 0 0 0
  • cok fena yerim ben bu revaniyi:D

    sagol canim
#07.09.2009 12:34 0 0 0
  • güzel görünüyo cnm tşk ederim..(:
#07.09.2009 12:39 0 0 0