Hidroterapi

Son güncelleme: 02.09.2009 09:20
  • Hidroterapi- Hidroterapi Nasıl Yapılır - Hidroterapi Faydaları Nelerdir

    HİDROTERAPİ

    Vücudumuzun üçte ikisi, dünyanın beşte ikisi sudur. Su hayat demektir. Hidroterapi denince akla doğal kaynak sularının barındırdığı minerallerle yapılan tedaviler akla gelmektedir. Hidroterapide yalnızca doğal sular değil normal sularda kullanılır.


    Son derece sıradan görünen bu yaşam kaynağı gerekli işlemlerden geçtikten sonra mucizevi etkileri oluşmaktadır.

    Modern su tedavisi, 18.yüzyıl ortalarında Almanya'da başlamış ve Avrupa'ya hızla yayılmıştır. Halen çok çeşitli iyileşme ve tedavi olanakları sunan hidroterapi otelleri Avrupa'da yaygın olarak bulunmaktadır. Aynı şekilde ülkemizde "Kaplıcalar", doğal olarak mineralce zengin kaynak sularını tedavi amaçlı kullanırlar. Talassoterapi'de aynı yöntemle deniz suyu kullanılır.

    1793 yılında İskoç Doktor James CURRİE ''Soğuk ya da Sıçak Suyun Ateşi ve Ateşli Hastalıkları Tedavi Edici Etkileri Konusunda Tıbbi Rapor''adlı bir kitap yazmıştır.

    Peki, Hidroterapi nasıl uygulanıyor?

    Farklı sıcaklıklardaki ya da mineral veya bitkiler eklenmiş su ortamı, birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.

    Hidroterapi uygulamaları arasında en yaygın kullanılanları;

    Hidromasaj: En önemli hidroterapi tekniklerinden biridir.Su püskürtülmesi ve su jeti, bedene masaj yapar. Ayni zamanda deri yüzeyinde bulunan sinir uçlarının uyarılması ağrıların giderilmesine ve kan dolaşımının düzenlenmesine sebep olur; rahatlama sağlar. Hidromasaj yüksek tansiyon ve kalp hastalıkları tanısı konmuş kişilere önerilmemektedir.

    Buhar Banyosu: Buhar banyosu tüm bedeninizin terlemesine neden olur. Buharınbir bütün olarak beden üzerinde yatıştırıcı etkisi vardır; ağrıyı dindirir ve ter aracılığıyla toksinlerin ortadan kaldırılmasını uyarır. Dokularınızda yumuşamaya sebep olur. Ayrıca su terapisi derinin yenilenmesine neden olur.

    Banyo: Çeşitli tüm vücut banyoları hidroterapinin vazgeçilmez yöntemlerindendir. Aromatik banyolar, bitki banyoları, keselenme ve geleneksel yöntemlerin rahatlatıcı ve tedavi edici etkilerini unutmamak lazımdır.

    Duş: Su püskürtme ve dökme, ağrıyı dindirmek ve gevşemeye yardımcı olmak üzere bedene doğrultulan sıcak ya da soğuk su püskürtülmesi ile olur. Hücreler canlanır ve yenilenir.

    Kompres: Toksinleri uzaklaştırmak amacıyla, tüm bedeninizi ya da bir bölümünü sarmak için nemli bezler kullanılır.

    Enema: Temiz su akıntısıyla, biriken atık maddeleri temizlemek amacıyla yaklaşık yarım saat süreyle rektum aracılığıyla kalın barsakların temizlenmesi işlemidir.

    Toksinlerden arındıran, canlandıran ve yenileme sağlayan su tedavileri için geç kalmış sayılmazsınız Yaşamınıza renk katın.
#02.09.2009 09:20 0 0 0