Bel Ağrısı Çekmeyin

Son güncelleme: 30.09.2009 12:13
  • Bel Ağrısı Çekmeyin - Bel Ağrısı Çekenler - Ağrılar - Bel Ağrısı


    Uzun süre aynı pozisyonda kalmak ve yanlış oturmak, duruşta bozukluklara yol açıyor. Böyle durumlarda bel ağrısı kaçınılmaz oluyor. Herkesi hedef alabilen bel ağrılarına karşı basit birkaç egzersizle sorunu çözmek mümkün olabiliyor.

    noimage

    Yere oturun ve bacaklarınızı dizlerinizden bükün. Ellerinizle her iki bacağınızı kavrayın. Karnınızı içeri çekin ve vücudunuzu top gibi geriye yuvarlayın. Bu sırada boynunuzu hafif öne doğru eğin. Ardından ilk pozisyonunuza dönün. Egzersizi 5 kere uygulayın.
    Sırtüstü yatın. Kollarınızı yanlara doğru uzatın. Bacaklarınız bitişik halde dizlerinizi büküp, önce sağa sonra sola doğru çevirin. Bacaklarınızı çevirirken nefes verin ve belinizin yerde kalmasına dikkat edin. Egzersizi 8 kere tekrarlayın.
    Sırtüstü uzanın, topuklarınız zemine paralel olmalı. Önce, boynunuzu geriye doğru uzatın. Ardından kürek kemikleriniz zeminde kalıncaya kadar , omurganızı yavaş şeklide yukarı kaldırın. Ardından tekrar yavaşça eski pozisyonunuza dönün. Egzersizi 8 kere uygulayın.
    Sırtüstü uzanın, küçük bir topu kuyruk sokumuzun altına yerleştirin. Dikkat edin, top belinizin altına gelmesin. Her iki elinizle topu yanlardan tutun. Önce sağ bacağınızı yavaşça yukarı doğru kaldırın. Aynı hareketi diğer bacağınızla da yapın. Bacağınızı yukarı kaldırırken nefes verin. Her iki bacağınızla makas hareketi yapın. Egzersizi 8 kere tekrarlayın.
    Yüzüstü uzanıp, kollarınızı ileriye doğru uzatın. Sağ kol ve sol bacağınızı aynı anda yukarıya doğru kaldırın, ardından aynı hareketi sol kol ve sağ bacak için tekrarlayın. Hareketi uygularken karnınızı içeri çekmeli ve nefes alıp vermelisiniz. Egzersizi 20 kere uygulayın.
    Emekleme pozisyonu alın. Elleriniz omuz, dizleriniz de kalça hizasında olmalı. Önce sırtınızı çukurlaştırın. Belinizi aşağı doğru iterken, başınızı yukarı doğru kaldırın. Egzersizi 8 kere yapın.
    Yüzüstü yatın ve karnınızı içeri çekin. Kollarınızı paralel halde ileri doğru uzatın. Sonra kol ve bacaklarınızı bükmeden, sanki yüzüyormuş gibi yukarı ve aşağı hareket ettirin. Egzersizi 10 kere tekrarlayın.
    Ayakta durun. Kollarınızı yukarı doğru uzatın. Kalçanızı yavaşça sağa doğru iterken, kollarınızı ters yöne hareket ettirin. Hareketi uygularken, karnınızı içeri doğru çekmeye gayret edin. Egzersizi 8 kere tekrarlayın.
    Bu egzersizleri sabah ve akşam düzenli olarak yaparsanız, bel ağrılarınız kaybolacaktır.
#30.09.2009 12:13 0 0 0