Ev Yapımı Sürme Çikolata

Son güncelleme: 15.10.2009 08:46
  • kahvaltılık tarifleri - sürme çikolata nasıl yapılır
    noimage

    içindekiler

    * 200 gr fındık (yaklaşık 2 su bardağı)
    * 80 gr bitter çikolata
    * 2 çorba kaşığı kakao
    * 1 çay bardağı süt
    * 1 su bardağı pudra şekeri
    * 1 paket vanilya


    hazırlanışı

    * Fındıkları tek sıra halinde bir fırın tepsisine alın. 180 C ısıtılmış fırında 15 dakika kadar kahverengileşene kadar kavurun.
    * Ilıyınca, fındıkları mutfak robotuna alın ve en güçlü ayarda yaklaşık 5 dakika kadar, fındıkların yağı ortaya çıkıp macun kıvamına gelene kadar çekin.
    * Çikolatayı ocağın üzerinde su dolu bir tencerenin içine oturtacağınız ikinci bir kapta benmari usulü eritin.
    * Mutfak robotuna sırasıyla; çikolata, pudra şekeri, vanilya, kakao ve sütü ekleyin.
    * Bütün malzemeler iyice karıştığında sürülebilir çikolatanız kullanıma hazırdır.
    * Dilerseniz, buzdolabında kapaklı bir kavanozda sürülebilir çikolatanızı bir aya kadar saklayabilirsiniz.


    açıklama & notlar

    * Sürme çikolatamızın lezzetli olması için fındıkları mutfak robotunda iyice çekmek gerekir. Fındıklar önce toz haline gelecek, daha sonra çekmeye devam ettikçe yağlarını bırakıp istediğimiz macun kıvamına gelecektir. Robot haznesinin dış yüzeyine yapışan fındıkları arada bir spatulayla karıştırın.
    * İlk denemenizden sonra, ağız tadınıza göre şeker miktarıyla çok az oynayabilirsiniz.
    * Çikolatayı eritmek için diğer bir yöntem, çikolatayı mikrodalga fırında bir mikrodalga kabında yüksek ayarda 2 dakika ısıtmaktır.
    * Hazırladığımız karışımı ekmek üzerinde, krep içinde kahvaltılarda kullanabileceğiniz gibi pastalarınızda sos olarak kullanabilirsiniz.
#11.10.2009 11:45 0 0 0
  • oyh cok severim:)

    Tesekkurler tarif icin
#11.10.2009 11:47 0 0 0
  • rica ederim canım
#11.10.2009 11:47 0 0 0
  • ayy sımdıden canım çektıı yaaa tesekklr
#12.10.2009 19:42 0 0 0
  • harıka gözukuyo :)
#15.10.2009 08:46 0 0 0