Tereyağının Karaciğere Etkisi

Son güncelleme: 30.10.2009 11:38
  • Tereyağ karaciğeri nasıl etkiler

    tereyağı domamış yağ asitleri içerdiğinden kandaki kolesterol seviyesini yükseltir. ve karaciğer vücutta depolama ve salgılama görevini üstlenmiştir..kolesterol steroid yapımını sağladığı için aslında sanılanın aksine hiç olmaması gereken yada zarar verici bir etkiye sahip değildir. tehlikeli olan kısım kolesterolün kullanılamayıp birikmesi,ve damarları kaplaması ve daraltmasıdır.

    Temel olarak karaciğerin sentezlemiş olduğu kolesterol molekülü ile (LDL, yani kötü kolesterol) ve karaciğer dışı organların sentezlemiş olduğu kolesterol molekülü (HDL, yani iyi kolesterol) arasında kimyasal olarak, yağ asitleriyle yapılan çeşitli birleşimler dışında, hiçbir fark yoktur.
    karaciğer depolama görevini gördüğünden zararlı kolesterol moleküllerinden en çok etkilenen organların başındadır (damarlar ve kalp dışında) diyebiliriz..
    kabaca mantık yürütmek gerekirse bu bilgilere dayanarak. tereyağı karaciğerde yağlanmaya sebep olur

    Tereyağı Karaciğerde depolandığı için yüksek dozlar zararlıdır. Mide bulantısı, kusma, ishal, baş dönmesi, bulanık görme, saç dökülmesi, kaşıntı, cilt kuruluğu, sakat doğum ve nedensiz kemik ağrılarına neden olabilir.
#30.10.2009 11:38 0 0 0