Torta Di Mele

Son güncelleme: 02.11.2009 14:39
  • noimage

    Malzemeler

    2 adet yumurta
    130 gr un
    150 gr toz şeker
    150 gr tereyağ
    1 kg sarı elma
    1 tutam tuz
    1 limon kabuğu rendesi
    1 kahve fincanı süt
    2 avuç şam fıstığı
    2 avuç sultani üzüm
    2 yemek kaşığı galeta unu

    Yapılışı

    Turta yapımıma başlamadan önce sultani üzüm 2 saat beyaz şarapta bekletilir.
    Elmalar soyulup küp küp doğranır,kararmaması için üzerine limon sıkılır.
    120 gr toz şeker -100 gr tereyağ - yumurtalar - tuz - süt ve un karıştırılarak yoğurulur.

    Elde edilen hamura doğranmış elmalar -1 avuç şam fıstığı -şarapta bekletilip süzdürülen üzüm ve limon kabuğu rendesi eklenir.
    30-35 cm çapında yuvarlak borcam tereyağ ile yağlanıp üzerine galeta unu serpilir.

    Yağlanan kalıba hamur yerleştirildikten sonra kalan tereyağ - şeker ve şam fıstığı karıştırılarak hamurun üstüne küçük küçük parçalar halinde ufalanır.
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirilir.

    alıntı
#02.11.2009 14:39 0 0 0