Malzemeler

2 adet yumurta
130 gr un
150 gr toz şeker
150 gr tereyağ
1 kg sarı elma
1 tutam tuz
1 limon kabuğu rendesi
1 kahve fincanı süt
2 avuç şam fıstığı
2 avuç sultani üzüm
2 yemek kaşığı galeta unu

Yapılışı

Turta yapımıma başlamadan önce sultani üzüm 2 saat beyaz şarapta bekletilir.
Elmalar soyulup küp küp doğranır,kararmaması için üzerine limon sıkılır.
120 gr toz şeker -100 gr tereyağ - yumurtalar - tuz - süt ve un karıştırılarak yoğurulur.

Elde edilen hamura doğranmış elmalar -1 avuç şam fıstığı -şarapta bekletilip süzdürülen üzüm ve limon kabuğu rendesi eklenir.
30-35 cm çapında yuvarlak borcam tereyağ ile yağlanıp üzerine galeta unu serpilir.

Yağlanan kalıba hamur yerleştirildikten sonra kalan tereyağ - şeker ve şam fıstığı karıştırılarak hamurun üstüne küçük küçük parçalar halinde ufalanır.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirilir.

alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 339
favori
like
share