Burcunuza göre zayıflayın

Son güncelleme: 02.09.2022 22:02
  • Uzmanlar, insanların davranışlarında etkili olduğuna inanılan burçların, yemek alışkanlıklarında da belirleyici olduğunu, bu nedenle diyet yaparken burca göre davranmak gerektiğini belirttiler.

    Uzmanlar, diyet yaparken burçların özelliklerine uygun davranmak gerektiğini belirttiler.İHA muhabirinin hekimce.com adlı siteden derlediği bilgiye göre, burçlara göre diyetler:

    Koç: (21 Mart-20 Nisan): Abur cubur yemeye meraklısınız. Sizin için tehlike çanları çalıyor.

    Tuz ve alkolden uzak durarak bunun yerine bol bol su için. Domates, patates, soğan, kuru fasulye, mercimek, karnıbahar, marul, yeşil salata, ıspanak, turp, pirinç, zeytin, elma, balkabağı, ceviz gibi besinleri haftalık beslenmenize ekleyin.

    Boğa: (21 Nisan-21 Mayıs): İleride kilolarınız sıkıntıya neden olabilir. Karbonhidratlardan kaçının. Aksi takdirde tombul bir kişi olursunuz. Düşük nişasta, yağ ve şeker içeren bir diyet beslenme hayatınızın gerekli bir parçası olmalı.

    Doğal iyot içeren besinler, balık ve deniz mahsulleri, yumurta, karaciğer, böbrek, ıspanak, pancar, taze mevye ve yeşil salatayı tercih edin. Su sizin için hayatın vazgeçilmezi olmalı.

    İkizler: (22 Mayıs-21 Haziran): Yemek yerken acele hareket ediyorsunuz. Bu hareket sizin sağlığınızı etkiler hale gelmiş. Yemekleri çiğnemeden yutmayın. Az ama sık yemeyi prensip haline getirin. Kemiklerinizin sağlıklı olmasını istiyorsanız, sağlıklı beslenin.

    İkizlerde kan pıhtılaşması sık görülür, balık, tereyağı, köy peyniri, havuç, portakal, greyfurt, şeftali, erik, üzüm suyu, kuru üzüm ve badem beslenme listenizde vazgeçilmez besinler olmalı. Sakinleşmek ve huzurlu olmak için şifalı bitkiler ve kafeinsiz çay size göre.

    Yengeç (22 Haziran-23 Temmuz): Duygusal olmanız sizin beslenme alışkanlıklarınızı da etkiliyor. Üzüldükçe böreklere, keklere, dondurma ve şekerlemelere sarılıyorsunuz. Yengeçler, nişastalı yiyeceklerden, şeker tuz ve baharatlardan uzak durmalı. Vücudunuz kalsiyuma fazlaca ihtiyaç duyar.

    Düşük yağ içeren süt, peynik ve yoğurt, kıvırcık lahana, domates, salata ve marul bol miktarda taze sebze ve yağsız protein sizin cilt ve mide sağlığınız açısından iyi olur.

    Arslan (24 Temmuz-23 Ağustos): Yemek sizin için adeta bir zevk haline gelmiş.

    Kan dolaşımınızın düzenli olması için sığır, kuzu ve kümes hayvanlarının eti, karaciğer, çiğ yumurta sarısı, kereviz, elma, incir, şeftali, limon ve badem sizin için ideal.

    Başak (24 Ağustos-23 Eylül): Şekerleme deyince siz akla geliyorsunuz. Özellikle çikolata hayatınızın vazgeçilmezi. Bu yiyeceklerden uzak durmalısınız. Çünkü kalbinizde problem oluşturabilir.

    Tuz, buğday, çavdar, yağsız sığır ve kuzu eti, peynir, zeytin, portakal, limon, kavun, elma, armut sizin ideal yiyeceğiniz. Kavun, elma, armut kısmen cildinizi temizlemek ve saçlarınıza bakım sağlamak için yardımcı olur.

    Terazi (24 Eylül-22 Ekim): Terazi burcundakiler, bezelye, mısır, havuç, ıspanak, buğday, yulaf unu, elma, çilek, badem ve kuru üzüm hep elinizin altında olmalı.

    Böbrekleriniz için çok fazla asitli içeceklerden uzak durun. İnce ve zarif bir beden için ince dilimler faydalı olur.

    Akrep (23 Ekim-22 Kasım): Burcunuz üretim organlarını temsil eder. Solunum yolları problemleri yaşayabilirsiniz.

    Tahıllardan yapılmış ekmekler, balık ve deniz ürünleri, salata, soğan, kırmızı turp, taze meyve ve sebzeler içeren bir diyet size göre

    Yay (23 Kasım - 20 Aralık): Burcunuz kalçalar, bacak üstleri ve karaciğeri temsil eder.

    Doğal beslenmek için kabuklu meyveler ve sebzeleri tercih edin. Bolca çiğ sebze, yeşil biber, patates, incir, kuru erik, çilek, elma, armut ve taneli tahılları yemeniz tavsiye edilir.

    Oğlak (21 Aralık-18 Ocak): Çalışkan bir yapınız var ve çalışırken de farkında olmadan öğün atlıyorsunuz. Oysa bu sizin için çok zararlı. Vücudunuzun vitamin ve minerallerden oluşan geniş bir besin karışımına ihtiyacı var.

    Lahana, kereviz, yağsız etler, limon, portakal, inek sütü, her türlü peynir, balık, yumurta sarısı, buğday ve incirle aranızın çok iyi olması gerekir. Kayısı, badem yiyerek kuru ve alerjik eğilimli cildinizi canlandırın. Sigara ve sigara dumanından uzak durun

    Kova (19 Ocak - 20 Şubat): Vücudunuzun sürekli C vitaminine ihtiyacı var. Yemek tarzınız yenilikçi. Bu nedenle değişik lezzetler tatmayı seviyorsunuz.

    Deniz ürünleri, brokoli, havuç, turp, balkabağı, ıspanak, elma, şeftali, limon, portakal, greyfurt, nar ve ananas sizin için doğal besinler.

    Balık (20 Şubat-21 Mart): Katı ve sıkıcı diyetler size göre değil. Yüksek proteinli proteinli, düşük yağ ve şeker içeren diyet uyguladığınız zaman kendinizi çok daha iyi hissedersiniz. Demir eksikliği, anemi ve düşük tansiyona sebep olur.

    Diyetlerinizde zengin demir içeren karaciğer, yağsız sığır eti, kuzu eti, yumurta sarısı, beyin, ıspanak, soğan, arpa, marul, buğday ekmeği, kuru fasulye, elma, üzüm, limon, portakal,şeftali, hurma kuru erik ve üzüm ile maydanoz tavsiye ediliyor
#21.07.2004 08:51 1 0 0
#07.12.2004 13:27 0 0 0
  • tesekkürler cok ilginc
#12.03.2005 08:58 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler
#02.09.2022 22:02 0 0 0