Vanilyalı parfe

Son güncelleme: 18.03.2006 22:33
  • noimage
    KAÇ KİŞİLİK: 8
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
    PİŞME SÜRESİ: dk

    Malzemeler:


    2 paket toz krem şanti

    1 su bardağı süt

    Yarım su bardağı çekilmiş ceviz

    5 yumurta akı

    1.5 çay bardağı tozşeker
    Sos için:
    2 çay bardağı tozşeker

    1 su bardağı süt

    2 çorba kaşığı kakao

    1 çorba kaşığı un

    50 gr margarin

    Hazırlanışı:
    * Sütü derin bir kaba alın. Toz krem şantiyi ilave edip mikserle çırpın. Cevizi ekleyip karıştırın.

    * 5 yumurta akını ayrı bir kapta tozşekerle kar halinde çırpın. Krem şantili karışıma kaşık kaşık ekleyip altüst ederek karıştırın. Dikdörtgen bir kalıba döküp kaşıkla düzeltin. Buzdolabında 4 saat bekletin.

    * Sos için; tozşeker, süt, kakao ve unu tencerede karıştırın. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Margarini ilave edip mikserle çırpın.

    * Krem şantili karışımı buzdolabından çıkarıp kare dilimler halinde kesin. Üzerine soğuyan sosu kaşık kaşık döküp servis yapın.
    noimage
#05.03.2006 18:23 0 0 0
  • hımm resimde çok güzel görünüyor eminim tadıda güzeldir
    bende limonlu parfe yaparım sık sık..en kısa zamanda bende onun tarifini yazayım bari
#05.03.2006 18:27 0 0 0
  • teşekkürler kardeşim güzel tariflerin için
#05.03.2006 23:15 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
#06.03.2006 20:36 0 0 0
  • teşekkürler. noimage
#07.03.2006 14:15 0 0 0
  • Tarifiniz için teşekkürler.Tadanlara afiyetler olsun.
#18.03.2006 22:33 0 0 0