Yürek Sote

Son güncelleme: 07.07.2008 14:23
  • Malzemeler
    4 Koyun Yüreği (temizlenip, küçük kuşbaşı parçalara doğranmış)
    150 gr (10 çorba kaşığı) Tereyağı
    2 Orta Boy Soğan (ince doğranmış)
    5-6 Yeşil Sivribiber (çekirdekleri temizlenip, ince doğranmış)
    2 Orta Boy Domates (kabukları soyulup


    Hazırlanışı
    Sote yüreği, yanında tereyağlı pilav garnitürüyle giriş yemeği olarak servis edebilirsiniz.
    Tereyağı orta boy bir tavada, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ekleyip, sık sık karıştırarak 2-3 dakika, renkleri hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz. Yürek ve yeşil sivri biberleri ekleyip, sık sık karıştırmaya devam ederek 4-5 dakika pişirdikten sonra, tuzu ve biberi katınız. Arasıra karıştırarak 3-4 dakika daha, domatesler suyunu çekene kadar pişirip, tavayı ateşten alınız.
    Sote yüreği ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz.
#02.06.2006 18:51 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#02.06.2006 23:48 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 12:32 0 0 0
  • paylşım için thanks
#07.07.2008 14:23 0 0 0