Malzemeler
Milföy hamuru;
2 tepeleme su bardağı un
yarım yemek kaşığı
sirke
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
yarım çay kaşığı
tuz
yarım bardak su
200 gr margarin
1/2 bardak un
1
yumurta sarısı ( hamurun üstü için)
Süslemek için;
1 bardak krem şantiy
1 çay bardağı pudraşeker
yarım paket
vanilya

Yapilis Tarifi
Yukarıdaki gereçlerle yarım ölçü yaprak hamuru hazırlayın.
Yağlı kağıt veya alümünyum folyodan içi dolu küçük külahlar hazırlayın. Hamuru 3-4 mm kalınlığında açarak uzatın. 1,5 cm eninde uzun şeritler halinde kesip külahların üzerine, helis biçiminde döndürerek sarın.
Fırın tepsisine sıralayın ve üzerine sulandırılmış yumurta sürün. Kızgın fırında pişirin; külahları hamurların ortasından çekerek çıkartıp biraz daha pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 516
favori
like
share
DİDEM Tarih: 23.09.2006 01:00
tarifleriniz için teşekkürler :85:
refik Tarih: 21.09.2006 17:18
güzel tariflerin için teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 21:56
Ellerine Saglik