Beşli Kek

Son güncelleme: 21.09.2006 16:58
  • MALZEMESİ

    5 adet yumurta
    5 kahve fincanı toz şeker
    100 gr eritilmiş ve ılıtılmış margarin
    1 yemek kaşığı limon suyu
    5 kahve fincanı un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 yemek kaşığı kakao

    TARİF
    Her kekte yaptığımız gibi önce yumurta ve şekeri derin bir kaseye aktaralım ve 2-3 dakika kadar mikserin orta devriyle çırpalım. Üzerine ılıtılmış margarin ve limon suyunu ekleyelim. Şimdi sıra geldi un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eklemeye. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra, oda sıcaklığında yumuşamış margarinle her tarafı yağlanan fırın kalıbımıza dikkatlice boşaltalım. Bu arada fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, yaklaşık 40 dakika kadar keki pişirip, hemen çıkaralım. Soğumasını bekleyip, dilimleyip servise sunalım.





#25.08.2006 18:10 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.08.2006 14:46 0 0 0
  • emeğine sağlık teşekkürler.
#19.09.2006 20:48 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler
#21.09.2006 16:58 0 0 0