Çocukta Sık İdrara Çıkma Nedenleri

Son güncelleme: 06.03.2012 21:33
  • çocuklarda sık idrara çıkma neden olur - çocuklarda sık idrara çıkma sebebleri - Çocuklarda sık idrara çıkma tedavisi
    İki yaşın altındaki bebeklerde olabilecek idrar yolları enfeksiyon bulguları

    "Huzursuzluk, kusma ve ishal, karında şişkinlik, yeni doğanda uzamış sarılık, iştahsızlık ve beslenme bozukluğu, kilo almada yavaşlama, vücut ısısında düzensizlik, sebepsiz yükselen ve düşmeyen ateş, büyük çocuklarda ve erişkinlerde semptomlar daha belirgindir ve enfeksiyonun yerine göre bulgular değişkenlik gösterir."

    Tamer, alt üriner sistem (sistit) enfeksiyonlarında görülen semptomlar da şöyle sıraladı; "İdrar yaparken yanma, sızı ağrı, sık idrara çıkma , acil işeme isteği, karın alt tarafına ağrı, tuvalete yetişemeden idrar kaçırma, kötü kokulu, anormal renkte, kanlı idrar. Küçük bebeklerde ise huzursuzluk, ateş, kilo alamama, kusma, idrarda değişik renk veya koku görülebilir."

    Bebeklerin bezi sık değiştirip altının kirli kalmaması sağlanmalıdır. Çocuklara idrarın açık renk olmasını sağlayacak şekilde yeterli miktarda sıvı verilmelidir. Çocuğun günde 3-4 kere idrar yapması sağlanmalı, tuvalette yeterli süre kalmalıdır. Aceleyle yapıp kalkmamalıdır. Genital bölge sabun veya şampuanla değil, saf suyla yıkanmalıdır. Kızlarda genital bölge temizliği önden arkaya doğru olmalıdır. Kabızlığa karşı önlemler alınmalıdır. Çocuklarda genital bölgenin sabunla değil su ile yıkanması, ergenlik öncesi köpüklü sabunlar kullanılmaması gibi tuvalet ve banyo ile ilgili olarak alınacak birkaç tedbir ile bu rahatsızlıkların önüne geçilebilmektedir.
#06.03.2012 21:33 0 0 0