20/03/2007 GÜNCEL BEŞİKTAŞ HABERLERİ!!!

Son güncelleme: 29.05.2008 19:05
  • LİDER!!!
    noimage
    Galatasaray, Ankaragücü ve Erciyesspor galibiyetleriyle çıkışa geçen Beşiktaş, ikinci devre, ligin en başarılı takımı unvanını ele geçirdi.
    20.03.2007

    5 galibiyet aldı
    Kayseri Erciyesspor;u Mert Nobre;nin golüyle geçip Fenerbahçe takibini sürdüren Beşiktaş, ligin ikinci yarısında çok farklı bir takım kimliğine büründü. İlk yarı 17 maçta 29 puan toplayan Siyah-Beyazlılar, sakatların iyileşmesiyle büyük çıkış yakaladı. İkinci devre 8 maç oynayan Kara Kartal, 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. 12 gol atan Siyah-Beyazlılar kalesinde 7 gol gördü, Süper Ligin ikinci yarıdaki en başarılı takımı oldu.

    Antalya izliyor
    Ligde bitime 9 hafta kala Fenerbahçe;yi takibi sürdüren Kara Kartal;dan sonra ikinci yarının en flaş takımı Antalyaspor. 8 maçta 15 puan toplayan Kırmızı-Beyazlılar, 9 gol atıp, 6 gol yedi. Lider Fenerbahçe oynadığı 8 karşılaşmada 10 puan yitirdi. İkinci yarının en başarısız ekipleri ise 2 puan toplayan Sakarya ve sadece 1 puan alabilen Vestel Manisaspor... Beşiktaş;ta ligin ikinci yarısındaki tüm golleri yabancı oyuncuların atması da ilginç bir not olarak göze çarpıyor.

    REKOR!!!
    noimage
    Bild gazetesi Schalke-Stuttgart maçında 129 desibel yüksekliğindeki tezahüratı rekor olarak duyurdu. Ancak unutulan, İnönü'deki Fenerbahçe derbisiydi.
    Avrupa konuşmuştu
    Almanya;nın Bild gazetesi, önceki gün oynanan Schalke-Stuttgart karşılaşmasında, ev sahibi ekip taraftarlarının büyük bir rekora imza attığını iddia etti. Haberde, Lacivert-Beyazlılar;a taraftarlarının 129 desibellik destek verdiği ve bu alanda rekor kırıldığı ifade edildi. 60 bin kişinin desteğini arkasına alan Schalke;ye büyük bir destek verildiği doğru. Ancak rekor Gelsenkirchen Auf Arena;da değil, İstanbul Beşiktaş İnönü Stadı;nda...
    Ancak 140 bin kişi!
    2005-2006 sezonunda Beşiktaş, Fenerbahçe;ye İnönü Stadı;nda 2-1 yenilmesine karşın Siyah-Beyazlı taraftarlar takımlarına müthiş bir destek vermiş ve karşılaşmada 132 desibel yüksekliğinde tezahürat yapmayı başarmışlardı. Avrupa;nın spor kanalı Eurosport da derbideki tribün şölenini haber olarak duyurmuştu. 32 bin Beşiktaş taraftarlarının yarattığı 132 desibellik sesi, ancak 140 bin kişinin çıkarabileceği öngörülüyor.

    NOBRE!!!
    noimage
    Erciyese attığı golle üç puanın mimarı olan Mert Nobre, golünü ameliyat olan takım arkadaşı Bobo;ya armağan etti.

    Sambacı, ;Bobo en formda olduğu dönemde sakatlanıp aramızdan ayrıldı. Kendisini maçtan önce arayıp, ;Yokluğunda senin için gol atacağım; diyerek söz verdim. Bana gülerek yanıt verdi. Elbette üç puan bizim için çok önemliydi. Şampiyonluk yarışını sürdürmek için üç puan alamazsak işimizin biteceğini biliyorduk. Saha içinde tribünde olduğu gibi sessizlik yoktu. Kazandığımız için çok mutluyuz; ifadesini kullandı.

    RiCARDİNHO:Alex beni iyi tanır;
    noimage
    Nobre;nin golünde ortayı yapan Beşiktaş;ın Brezilyalı yıldızı Ricardinho, yine çarpıcı açıklamalar yaptı.

    Futbol yaşantısında ilkleri Siyah-Beyazlı formayla yaşadığını söyleyen Sambacı,;İkinci kez boş tribünler önünde futbol oynuyorum. BeşiktaŞ;ın çok değişik ve özel bir seyirci kitlesi var. Onların yokluğunda, kendimi tenis maçındaymış gibi hissettim. Galiba sadece basın tribününden bir kişi bağırıyordu. Onun da ne amacı olduğunu anlamadım; dedi. Fenerbahçe;ye de göndermede bulunan Rico Paşa, ;Alex benim çocukluk arkadaşım. Futbol yaşantısı boyunca, bana karşı mahalle arasında oynadığımız maçlar dahil, tek galibiyeti yok! Bu da şunu gösteriyor ki, kupa ve ligde bu gelenek sürecek. Artık bize düşen diğer maçları kazanmak; diyerek esprili bir yaklaşımda bulundu.

    Moralini bozma Akın!
    noimage
    Uzun bir aradan sonra ilk 11;de sahaya çıkan ancak bekleneni veremeyen İbrahim Akın;a takım arkadaşları sahip çıktı.
    Kötü futbol etkiledi;
    Sakat Bobo;nun yokluğunda ilk 11;de şans bulan İbrahim Akın, performansıyla hayal kırıklığı yaratmıştı. Maçın ikinci yarısında yerini Gökhan Güleç;e bırakan genç futbolcuya, takım arkadaşlarından destek geldi. Siyah-Beyazlı ekibin kaptanlarından Koray Avcı, boş tribünler önünde futbol oynamanın zorluğuna dikkat çekip,Hepimiz olumsuz atmosferden etkilendik diye konuştu.
    Sana ihtiyacımız var
    Beşiktaş;ın önünde uzun bir maraton olduğuna dikkat çeken Koray, İbrahim Akın;a, Lig ve kupadaki kalan maçlarda sana ihtiyacımız olacak. Moralini bozmana gerek yok. Birimizin açığını diğeri kapatacak ve mutlu sona ulaşacağız; diyerek destek verdi. Koray;ın bu tavrı takım içinde takdir toplarken, diğer futbolcuların da Akın;a destek olup, moral verdikleri bildirildi.

    Sakatlardan müjde!!!
    noimage
    Erciyesspor karşılaşmasının ilk yarısında sakatlanıp oyundan alınan Mustafa Doğan;ın Gençlerbirliği maçına yetişeceği bildirildi.
    Sol arka adalesinde gerilme olan tecrübeli futbolcunun tedavisine başlandığı ifade edildi. Aynı mücadelenin son dakikasında sakatlanan Koray;ın da sağ omzunun incindiği ve kasıklarında da ağrı olduğu öğrenildi. İsviçre;de tedavi olacağı açıklanan Koray;ın da Gençlerbirliği maçında takımdaki yerini alabileceği belirtildi.

    FUTBOL BEĞENİLMEDİ!!!
    noimage
    Beşiktaş Yönetimi, Kayseri Erciyesspor karşısında sergilenen oyundan memnun kalmadı. Genel Sekreter Öner,Pozisyona bile giremedik dedi.

    Kötü oyun üzüyor
    Seyircisiz oynanan Kayseri Erciyesspor karşılaşmasında çok zorlanan ve Nobre;nin attığı golle 3 puanı kapan Beşiktaş;ta yönetim kötü futbol nedeniyle üzgün... Siyah-Beyazlılar;ın iyi bir kadroya sahip olduğuna dikkat çeken Genel Sekreter Kenan Öner, Koskoca 90 dakika boyunca doğru dürüst pozisyona bile giremedik. Bu takım çok daha iyisini yapabilecek güçte. Ne yazık ki, sahada güzel futbol göremeyince üzülüyoruz dedi
    Farkı kapatırız...
    Milli maçlar nedeniyle lige verilen aranın ilaç gibi geldiğini söyleyen Öner, Takımımızın bu süre içinde toparlanıp yine form tutacağına yürekten inanıyorum. 6 puanlık farkı kapatacak güçteyiz dedi. Bu arada tesislerde puro içip, futbolcuları rahatsız eden futbol şube sorumlusu Celal Kolot;a Başkan;dan puro yasağı geldi. Demirören,Ümraniye;de kesinlikle bu tip davranışları onaylamıyorum diyerek tartışmalara noktayı koydu.

    Baki Mercimek: Güvenim tam...
    noimage
    Erciyesspor karşılaşmasında sergilediği performansla alkış alan Baki Mercimek iddialı.

    Savunmada İbrahim Toraman ile çok iyi anlaştığını söyleyen genç futbolcu, Alışma devresini tam olarak atlattım. Kendime çok güveniyorum. İkinci yarıdaki çıkışımızda savunmamızın da önemi büyük. Takım olarak performansımız yükseliyor. Fenerbahçe derbisine kadar kayıp yaşamazsak şampiyon oluruz diye konuştu.

    Cem Dizdar ödülünü aldı...
    noimage
    Serencebey Gazetesi;nin, Beşiktaş Futbol Şubesi;nin kurucusu Ahmet Şerafettin Bey;in anısını yaşatmak için gerçekleştirdiği ;Şeref Bey Ödülleri;, dün törenle sahiplerine verildi.

    Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu;nda düzenlenen törene Onursal Başkan Süleyman Seba da katıldı. 2006 yılının en iyi yazarı seçilen yazarımız Cem Dizdar da ödülünü törenle aldı. Şeref Bey Onur Ödülünü ise geçen yıllarda hayatını kaybeden Şan Ökten;in kızı Bige Öktene Süleyman Seba verdi. Ricardinho en başarılı oyuncu ödülünü alırken, bayan basketbol takımı da en başarılı takım ödülüne layık görüldü.




    saygılarımla...
#20.03.2007 08:24 0 0 0
  • Alex benim çocukluk arkadaşım. Futbol yaşantısı boyunca, bana karşı mahalle arasında oynadığımız maçlar dahil, tek galibiyeti yok!

#20.03.2007 08:50 0 0 0
  • sedat haberler için saol
    eline sağlık
#20.03.2007 13:18 0 0 0
  • sedat haberler için saol
    eline sağlık
#20.03.2007 13:30 0 0 0
#21.03.2007 16:07 0 0 0
  • Haberler icin saol
#25.03.2007 16:42 0 0 0
#25.03.2007 16:53 0 0 0
  • EYVALLAH
#29.05.2008 19:05 0 0 0