Seyrek saçları nasıl daha gür gösteririz

Son güncelleme: 16.05.2013 21:22
  • Saçlar insan görünüşünde önemli rol oynayan faktörlerden en önemlisidir. Saç faktörünü ise etkileyen temel unsurlar doğru kesim, doğru şampuan, doğru şekil ve genel olarak doğru bakımdır.

    Dolgun saçlarınız olsun istiyorsanız dikkat;

    Saçlar omuz hizasında veya daha uzunsa kat şekilde kesilmiş saçlar görünüş de saçlarınızı daha dolgun ve bakımlı gösterir. Ancak burada önemli olan çok fazla kat yapılırsa saçlara istenilen şekil bozulur ve saçlarınız ince ve mat görünür.

    Saçınızın şekli başınızın boyutlarıyla uyum olmalı. Kulak arkasına ulaşabilen saç kesimlerini tercih edin. Bu saçınızı doğal olarak daha uzun ve daha canlı bir hale getirecektir

    ]noimage

    Saçlarınızın uzun gözükmesini istiyorsanız, saç kesim şekliniz de katlı kesimleri tercih etmelisiniz. İyi saçlarda kısa kesim, biçim kaybetmeye başladığında istenilen görünüm yerine kötü görünür.

    Saçlarınıza bakım yaparken hafif jöleleri tercih edin hafif jöleler saçlarınızı daha canlı gösterecektir. Ağır jöleler saçlarınızı sönük gösterir. Saçınızın her iki tarafını da 30 cm uzaklıktan spreylemiyorsanız silikon ve parlatıcı spreylerden uzak durun.

    Kısa saçlar koyu renklerde daha kalın telli görünür, açık sarı renginde ise daha ince gözükür. Eğer saçınız açık sarı ve ince ise saçınıza parlatıcılar ile canlılık katabilirsiniz. Saçınızı kısa sıcaklıkta uzun süre kurutmak yerine yüksek ayarda kısa sürede kurutmak daha doğru olacaktır
#16.05.2013 21:22 0 0 0