Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final Karşılaşmaları

Son güncelleme: 11.04.2007 09:52
  • noimage

    Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ilk maçları İtalya ve Hollanda'da oynanadı. İtalya'daki maçta Milan, Bayer Münih'i konuk etti ve son saniyede yediği golle yıkılırken sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Hollanda'da ise Liverpool fırtınası esti ve Kırmızılar, PSV'yi deplasmanda 3-0 yenerek çok büyük bir avantaj yakaldı.

    Bayern Münih ve Liverpool gecenin karlı isimleri oldu!

    MILAN - BAYERN MÜNİH: 2-2
    Milano'da oynanan maçta 2005 finalisti Milan sahasında Alman devi Bayer Münih'i ağırladı. Bu maçta iki kez öne geçen ev sahibi bu avantajını iki seferinde de koruyamazken son saniyelerde Van Buyten Milan'ın kabusu oldu ve 2-2'lik beraberlik sonunda avantajı yakalayan Bayern Münih oldu.

    PSV EINDHOVEN - LIVERPOOL: 0-3
    Hollanda'daki maçta ise mütevazi ve sakatlarla dolu kadrosuyla PSV Eindhoven Liverpool'u ağırladı. 2005'te İstanbul'daki finalde Milan'ı 3-0'dan geri gelerek bir rüyayı gerçekleştiren ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Liverpool bu hedefini bir kez daha gerçekleştirmek istediği sezonda, Hollanda ekibini ilk yarıda bir ve ikinci yarıda da bulduğu 2 golle 3-0 devirerek bir ayağını yarı finale koydu.

    Çarşamba günü oynanacak karşılaşmalarda ise bir diğer İtalyan temsilcisi AS Roma, İngiltere Premier Ligi lideri Manchester United ile, son 2 yıldır Premier Lig'de mutlu sona ulaşan, ancak Avrupa'da bir türlü istediği başarıyı yakalayamayan FC Chelsea ise olaylı maçtan sonra Inter'i elemeyi başaran İspanyol Valencia ile kapışacak.

    Ligde çeyrek final rövanş karşılaşmaları ise 10-11 Nisan tarihlerinde oynanacak.
#04.04.2007 19:05 0 0 0
  • milan bayern maçı çok güzeldi lucio kaka ya adım attırmadı

    bayernin yeni kalecisi çok güzel kahn kadar kaliteli

    seedof hala şiir gibi oynuyor
    mckaay yoklardaydı bi pozisyona girdi onuda harcadı

    Van Buyten son saniyede iğne deliğinden golu atarak " atamaya atarlar dedi "

    liverpool tam takım olmuş hafta sonu arsenal maçında yaptıkalrını yine yaptılar


    psv beklenen den daha çabuk teslim oldu

    crouch gollere devam ediyor

    bakalım bugun ne olcak
#04.04.2007 19:46 0 0 0
  • İlk yarı sonucu:

    Chelsea: 0
    Valencia: 1

    Valencia muhteşem bir golle ilk yarıyı 0-1 önde kapattı..
#04.04.2007 21:52 0 0 0
  • maç sonucu

    chealse 1 - valencia 1
#04.04.2007 23:03 0 0 0
  • Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ilk maçları Chelse - Valencia, Roma - Manchaster United maçları ile tamamlandı. Valencia deplasmanda aldığı 1-1 beraberlik, Roma da 2-1'lik galibiyetle 10 Nisan 2007 Salı günü oynanacak rövanş maçları için avantaj sağladı.

    Valencia, Chelsea deplasmanından 1-1'lik skor çıkararak yarı final için avantaj sağladı.

    CHELSEA (İngiltere)
    İngiliz temsilcisi Londra ekibi Chelsea 2006/07 sezonu Şampiyonlar Ligi ilk turunda Barcelona (İspanya), Werder Bremen (Almanya) ve Levski Sofya (Bulgaristan) ile A Grubunda mücadele etti. 6 maç sonunda 13 puan toplayan Maviler gruptan lider olarak çıktılar ve ikinci turda G Grubu ikincisi Porto (Portekiz) ile eşleştiler. Deplasmandaki ilk maçta 1-1 berabere kalan Maviler, Stamford Bridgedeki rövanşı da Robben ve Ballackın golleriyle 2-1 kazanınca adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu. Chelsea şu anda Premier Leaguede 31 maçta 72 puanla, 78 puanlı lider Machester Unitedin en yakın takipçisi.

    VALENCIA (İspanya)
    Şampiyonlar Liginin hırçın çocuğu, İspanyol temsilcisi Valencia 2006/07 sezonu ilk turunda Roma (İtalya), Shakhtar Donetsk (Ukrayna) ve Olympiakos (Yunanistan) ile D Grubunda mücadele etti. 6 maç sonunda 13 puan toplayan Valencia gruptan lider olarak çıktı ve ikinci turda B Grubu ikincisi Inter (İtalya) ile eşleşti. Valencia deplasmanda 2-2 berabere kaldığı Interle Mestalladaki olaylı rövanşta da 0-0 berabere kalınca adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu. Valencia La Ligada şu anda 28 maç sonunda 50 puanla 4. sırada.

    Ve Stamford Bridge düellosu..
    30. dakikada konuk üçüncü tehlikesinde golü buldu. 12'de David Villa ve 21'de David Silva ile gole yaklaşan Valencia, David Silva'nın muhteşem golüyle öne geçti. Ceza sahası sol köşesinden kaleyi düşünen Silvanın vuruşu uzak köşeden ağlarla buluştu. İlk yarı 1-0 konuk ekibin üstünlüğü ile sona ererken, ikinci yarının ilk dakikasında Chelsea Kalou ile inanılmaz bir gol kaçırdı. Fildişili oyuncu, Diarranın sağdan ortasına altıpas üzerinde ayak koyamadı. Chelsea aradığı golü 53. dakikada buldu. Ashley Cole'ün defansın arkasına gönderdiği uzun pası takip eden Dragba, yerden sekerek yükseklik kazanan topu biraz öne çıkan Canizaresin üzerinden ağlara gönderdi.

    Bu dakikadan sonra skoru korumayı başaran Valencia, 1-1'in avantajıyla evine döndü.

    Rövanş 10 Nisanda..
    Bu mücadelenin rövanşı 10 Nisan 2007 Salı Valencia Mestallada oynanacak. Tur vizesini alan taraf Liverpool (İngiltere)-PSV (Hollanda) eşleşmesinin tur atlayanıyla Yunanistanın başkenti Atinada oynanacak Şampiyonlar Ligi 2006/07 sezonu Finali için mücadele edecek.
#04.04.2007 23:36 0 0 0
  • Avantaj Roma'da..
    Roma Olimpiyat Stadı'ndaki Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final İlk Mücadelesi'nde gülen, Paul Scholes'in atılmasıyla maçın 57 dakikasını 10 kişi oynamak zorunda kalan konuk Manchester United karşısında, 2-1'lik skorla ev sahibi Roma oldu. İtalyanlara galibiyeti Taddei ve Vucinic'in golleri getirdi. Manchester United'de ise tek gol Rooney'den geldi.

    ROMA (İtalya)
    İtalya temsilcisi başkent ekibi Roma 2006/07 sezonu Şampiyonlar Ligi ilk turunda Valencia (İspanya), Shakhtar Donetsk (Ukrayna) ve Olympiakos (Yunanistan) ile D Grubu'nda mücadele etti. 6 maç sonunda 10 puan toplamayı başaran Roma ikinci turda E Grubu birincisi Lyon (Fransa) ile eşleşti. Olimpiyat Stadı'nda 0-0 biten ilk maçın ardından rakibini deplasmanda Totti ve Mancini'nin golleriyle 2-0 mağlup etmeyi başaran Roma adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu. Serie A'da 29 maç sonunda 59 puanı bulunan Roma, 79 puanlı lider Inter'in ardında ikinci sırada.

    MANCHESTER UNITED (İngiltere)
    Kırmızı Şeytanlar ilk turda Celtic (İskoçya), Benfica (Portekiz) ve Kobenhavn (Danimarka) ile F Grubu'nda mücadele etti. 6 maç sonunda 12 puan toplayan ManU grubu lider olarak tamamladı ve ikinci turda H Grubu ikincisi Lille (Fransa) ile eşleşti. Deplasmandaki ilk maçı da, Old Trafford'daki rövanşı da 1-0'lık skorlarla kazanmayı başaran İngiliz temsilcisi adını çeyrek finale yazdırdı. ManU Premier League'de 31 maçta 78 puanla, 72 puanlı Chelsea'nin önünde lider durumda.

    Ve Roma Olimpiyat Stadı düellosu..
    Roma: Doni, Marco Cassetti, Philippe Mexes, Cristian Chivu, Christian Panucci, Daniele De Rossi, Christian Wilhelmsson (62' Mirko Vucinic), Rodrigo Taddei (82' Aleandro Rosi), Simone Perrotta, Alessandro Mancini, Francesco Totti - Teknik Direktör: Luciano Spalletti

    Manchester United: Edwin Van der Sar, Wes Brown, Rio Ferdinand, John O'Shea, Gabriel Heinze, Cristiano Ronaldo, Michael Carrick, Paul Scholes, Ryan Giggs (77' Louis Saha), Wayne Rooney, Ole Gunnar Solskjaer (72' Darren Fletcher) - Teknik Direktör: Alex Ferguson

    Hakem: Herbert Fandel (Almanya)

    Mücadeleye ev sahibi Roma'da Francesco Totti, konuk Manchester United'de ise Ryan Giggs kaptan olarak başladılar. Karşılaşma Roma'nın başlama vuruşuyla start aldı.

    Mücadeleye daha atak başlayan taraf Roma'ydı. İtalyanlar ilk 10 dakikada 3 köşe vuruşu kullandı. ManU ise ilk kornerini 29. dakikada atabildi. Mücadelenin ilk 30 dakikalık bölümü Roma'nın kaptan Francesco Totti önderliğindeki ataklarına sahne oldu. Bu gol girişimlerinde Manchester United'in Hollandalı file bekçisi Edwin Van der Sar başarılıydı. Karşılaşmanın 33. dakikasında ikinci sarı kartını gören Manchester Unitedli orta saha oyuncusu Paul Scholes takımını 10 kişi bıraktı. Ayrıca 41. dakikada kendisini yere bıraktığı gerekçesiyle hakemden sarı kart gören Romalı Simone Perrotta da Old Trafford'daki rövanşta forma giyemeyecek. Karşılaşmanın 43. dakikasında Alessandro Mancini'nin ortasında Rodrigo Taddei ev sahibi Roma'yı 10 kişi kalan ManU karşısında öne geçiren isim oldu. İlk 45 dakika bu skorla tamamlandı ve devre arasında Roma soyunma odasına 1 gol ve 1 oyuncu avantajıyla gitti.

    Devre arasında tribünlerde olaylar yaşandı ve İtalyan Polisi ortamı sakinleştirebilmek için müdahale etti. Polisin müdahalesi sırasında güvenlik güçleriyle İngiliz taraftarlar arasında arbede yaşandı.

    Polisin müdahalesi sonucunda düzen tekrar sağlanınca karşılaşmanın ikinci yarısı Manchester Unitedin başlama vuruşuyla start aldı. 10 kişi kalan Manchester United 59. dakikada Wayne Rooney ile beraberliği yakaladı. Ole Gunnar Solskjaer'in ortasını değerlendiren genç İngiliz skora dengeyi getiren isim oldu. Roma'nın süper yedeği Mirko Vucinic 67. dakikada ev sahibini yeniden öne geçirdi. Mancini'nin vuruşunda Van der Sar'dan dönen topu tamamlayan Vucinic skoru 2-1 yaptı. Hakem 90 dakikanın ardından maça 2 dakika oynanmamış süre ilave etti.

    Rövanş 10 Nisan'da..
    Bu mücadelenin rövanşı 10 Nisan 2007 Salı Old Trafford'da oynanacak. Tur vizesini alan taraf Milan (İtalya)-Bayern Münih (Almanya) eşleşmesinin tur atlayanıyla Yunanistan'ın başkenti Atina'da oynanacak Şampiyonlar Ligi 2006/07 sezonu Finali için mücadele edecek.
#04.04.2007 23:37 0 0 0
  • yarı final e

    liverpool , man. untd, valencia, büyük ihtimallede münih kalır bence

    milan deplasman da kötü bu sene münih ikinci maçı alır
#06.04.2007 00:46 0 0 0
  • noimage


    Münih, ManCheSter, LiverpooL, VaLenCia...


    Bu TakımLar AtLayaCak Gibi...

    AnCak MiLan we CheLSea 'nin BüyükLüqünü Unutmamak LaSım...

    KendiLerine Yakı$an $ekiLde OynarLarSa Turu GeçebiLirLer Die Dü$ünüyorum...
#06.04.2007 10:56 0 0 0
  • valencia eksiklerine rağmen çok güzel oynadı ve oyun şekli olarak chealse gibi oynuo

    milan da lucio kakayı kilitledi her ne kadar münihin golleri biraz karabol de olsa turu geçer gibi

    milan şam.lig. deplasmanda puan kaybedio rövanşta ta turu kaybedebilir
#06.04.2007 11:52 0 0 0
  • LiverpooL alcak gibi kupayı ama inşallah Roma alır
#06.04.2007 21:47 0 0 0
  • Favorim MANCHESTER UNITED...
#06.04.2007 22:03 0 0 0
  • ben yine liverpool alır diyorum

    ama valencia da alsa olur cuper den sonra yine finalde alamazlar sa yazık olur
#06.04.2007 23:51 0 0 0
  • BeyLer Madem öLe Bi Tahmin YapaLım

    HerkeS IkinCi Maç Için Maç SonuçLarını we Tur AtLayanLarı YazSın BakaLım...


#07.04.2007 11:03 0 0 0
  • benim 2. maçlar için tahminlerim..

    Manchester United 3-1 AS Roma
    Valencia 0-0 Chelsea
    Liverpool 1-0 PSV
    Bayern Münih 1-1 Milan


    Manchester, Valencia, Liverpool, Bayern turu geçer gibime geliyolar
#07.04.2007 13:01 0 0 0
ED1 ED1 foto
  • walla mac sonuclarini bilmem ama,
    Roma, Chelsea, Liverpool ve Bayern gecerr.
#07.04.2007 13:10 0 0 0
  • manchester 3 -2 roma

    valencia 2- 1 chealse

    livepool 2 - 0 psv

    bayern 2- 1 milan

    liverpool, man.unt, valencia , bayern turu geçer
#07.04.2007 15:08 0 0 0
  • keskinkilic

    Eger dediğin gibi Man. Utd - Roma maçı 3-2 biterse turu Roma geçer..

    Deplasman gol kuralı nedeniyle deplasman da daha fazla gol atan Roma olacağı için..

    ama benm favorim Man. Utd. ve işini riske atmayacaktır...
#10.04.2007 15:44 0 0 0
  • haklsın hiç hesplamadım onu

    ama manchester 7 tane salladı


    şimdiden iki ingiliz yarı finalde liverpool da geçer muhtemelen üç ingiliz yarı finale çıkmış olcak

    uzun süredir ingilizler böle bi başarıya hasretti
#11.04.2007 09:52 0 0 0