BenQ - Siemens'i geleceğe taşıyan Türk

Son güncelleme: 11.06.2007 18:02
  • Cep telefonu pazarının iddialı oyuncusu BenQ - Siemens'in yeni dönemde markayı taşıyacak Üçüncü Kuşak modeli EF81, Türk elektronik mühendisi Hasan Palandöken tarafından geliştirildi

    noimage

    Geçtiğimiz yıl Uzakdoğulu BenQ firmasının, Siemens'in cep telefonu birimini satın almasının ardından BenQ - Siemens markasıyla yeniden yapılanma yoluna giren şirket, yeni dönem başlangıcını Berlin'de düzenlediği toplantıyla 3 telefonu tanıtarak yaptı.
    Firmanın tanıttığı 3 modelden biri olan Üçüncü Kuşak (3G-Hızlı ve görüntülü iletişim) destekli EF81, fikir aşamasından piyasaya çıkışına kadar bir Türk mühendis tarafından geliştirildi. Firma tarafından yeni dönemde 'markayı taşıyacak model' olarak adlandırılan ve tüm dünyada pazarlanacak BenQ-Siemens EF81'i, elektronik mühendisi Hasan Palandöken geliştirdi.

    Bingöl doğumlu

    Hasan Palandöken, Bingöl doğumlu. Babası Almanya'ya traktör fabrikasında işçi olmak için giden Palandöken, ilkokulu Bingöl'de okuduktan sonra tüm ailesiyle birlikte Almanya'ya babasının yanına göç etmiş.
    Palandöken, 7 çocuklu ailenin en küçüğü, 38 yaşında. Almanya'da elektronik mühendisliği alanında okumuş.

    İngiltere'de MBA yaptı

    Yarısını devletten aldığı bursla, diğer yarısını da çalışarak kazandığı parayla İngiltere ve ABD'de MBA (iş idaresi) alanında yüksek lisans yapmış. 10 yıldır Siemens'te, 5 yıldan bu yana da firmanın cep telefonu biriminde çalışıyor.
    Palandöken, yeni dönemde firmanın en iddialı modellerinin yer alacağı E serisinden sorumlu. E serisi, firma için yeni bir alan ve 'Exploration' (Keşfetmek) anlamını taşıyor. EF81 serinin ilk modeli ve devamı gelecek.
    EF81'in bir diğer özelliği ise Siemens'in bugüne kadar iddialı olamadığı 3G destekli bir model olması.
#11.06.2007 12:26 0 0 0
  • güzel haber ama sanki gsm bölümüne daha fazla uygun sağolasın Nerqish
#11.06.2007 12:33 0 0 0
  • Umarım Çok Ba$arıLı oLur AnCak Cep TeLinde Nokia 'dan Vazqeçmem...

    GeriSi Hikaye BenCe...
#11.06.2007 18:02 0 0 0