Ses Kayıt Cihazı Nasıl Kullanılır?

Son güncelleme: 30.07.2015 08:05
  • Ses Kayıt Cihazı - Ses Kayıt Cihazı Nasıl Kullanılmalı - Ses Kayıt Cihazı Nerede Kullanılır - Ses Kayıt Cihazı Ne Zaman Kullanılır
    Ses kayıt cihazları hatırlatıcılarınızı veya iş toplantılarınızı kaydedebileceğiniz önemli donanımlardır. Cihazı kullanmak için şu adımları takip edin.

    Ses kayıt cihazınızdaki butonları iyi tanıyın. Ses kayıt cihazlarındaki butonlar ufak değişiklikler gösterseler de genel olarak kayıt butonu, durdurma butonu, ileri ve geri sarma butonu, menü butonu ve oynatma butonundan oluşurlar. Bazı durumlarda oynat/durdur ya da kaydet/durdur butonları kombine halde olmaktadır.

    Mikrofon, hoparlör, kulaklık çıkışı ve USB ya da diğer bilgisayar bağlantılarının yerlerini tespit edin. Bütün kayıt cihazlarında bu özellikler olmayabilir fakat en azından bir mikrofon ve hoparlör ya da kulaklık çıkışı gibi bir çeşit çıkış bulunacaktır.

    Kayıt cihazınızın ekranını öğrenin. Ses kayıt cihazlarının ekranları basit görüntülerden LCD panellere kadar değişiklik göstermektedirler. En azından kayıt göstergesi, dosya konumu, kayıt yapabileceğiniz kalan süre ve bateri doluluk oranı gibi özellikleri görmeniz mümkündür.

    Bir test dosyası kayıt edin. ‘’Dosya’’ veya ‘’Menü’’ butonunu kullanarak kayıt etmek istediğiniz dosyayı nereye yükleyeceğinizi seçebilirsiniz. Konumu belirledikten sonra, kayıt butonuna basın ve mikrofona konuşun. Ekranda kayıt halinde olduğunu belirten görüntüyü gördüğünüzden emin olun. Kısaca konuştuktan sonra durdur butonuna basın.

    Test dosyanızı tekrar oynatın. Dosyayı kaydettiğiniz konumda çalıştırın ve ‘’Oynat’’ butonuna tıklayın. Bu adımda ses kontrollerini de test edebilirsiniz.

    Ses kayıt cihazınızı USB veya başka bir bilgisayara bağlama yöntemiyle bilgisayarınıza bağlayın. Ses kayıt cihazınızla birlikte gelen bütün gerekli yazılımları yükleyin. Test dosyanızı bilgisayarına gönderin. Çalıştığından emin olmak için bilgisayarınızda dosyayı dinleyin.

    Alıntı
#30.07.2015 08:05 0 0 0