Cildi Parlatan Maskeler Nelerdir?

Son güncelleme: 13.11.2015 22:48
  • cilt maskeleri - evde cilt bakım maskesi nasıl hazırlanır - bal maskesi - yumurta maskesi - yoğurt maskesiDoğal yollardan cilt bakımı yapmak için doğal maskelere ihtıyaç vardır. Cilt bakımına ise cildi parlatıp sağlıklı bir görünüme kavuşturmaktan başlamak gerekir. Çünkü doğal ve canlı bir parlaklık cildi sağlıklı bir görüntüye ulaştırır. Bunun için en uygun yöntem maskelerdir. Cildi parlatan başlıca maskeler şunlardır:

    Salatalık Maskesi:

    Salatalığı parlaklık verici bir cilt maskesi olarak kullanmak için fazla malzemeye ihtiyaç yoktur. Sadece salatalığı kullanmak isteyenler için salatalığın kabuğu ile oluşturulan bir maske mevcuttur. Salatalık kabuğu hafif kalın olacak şekilde soyularak şeritler halinde yüzün tamamına yapıştırılır. Salatalık kabuklarının cilt ile tam olarak temasını sağlamak için yarı yatık pozisyonda yaklaşık olarak 20 dakika boyunca beklenir. Ardından kabuklar ciltten alınır. Kabuklar alındıktan sonra cildi en az 1 saat durulamadan kendi haline bırakmak gerekir.
    Salatalığın içini rendeleyip bir çorba kaşığı çiçek balı ile karıştırarak da parlaklık verici bir salatalık maskesi hazırlanabilir. Bu maskeyi cilde masaj yaparak sürüp yarım saat bekletmek gerekir. Ardından ılık su ile durulamak yeterli olacaktır. Her iki salatalık maskesi ile de sağlıklı bir cilt parlaklığı elde etmek mümkündür.

    Yoğurt Maskesi:

    Doğal bir maya ile mayalanmış ve bir süre bekletilmiş ev yoğurdu oldukça güçlü bir cilt parlatıcısıdır. Bu şekilde 2 yemek kaşığı yoğurdun içerisine 2 yemek kaşığı iri olarak dövülmüş yulaf taneleri ve 1 tatlı kaşığı limon suyu eklenip iyice karıştırılır. Oluşan karışım bir süre buzdolabında bekletilerek biraz katılaşması sağlanır. Bekleyen maske masaj yapılarak yüz ve boyun bölgesine sürülüp yarım saat beklenir. Ardından ılık su ile durulanır. Bu maske düzenli kullanımda kalıcı ve sağlıklı bir parlaklık sağlar.

    Yumurta Maskesi:

    Bir yumurta beyazı ve bir yemek kaşığı yulaf karıştırılarak yüze sürülür. Bu maskeyi sabah akşam uygulamak gerekir. Yumurta maskesi cildi hem sıkılaştırır hem de cilde parlaklık kazandırır.

    Bal Maskesi:

    Yeterince bal limon suyu ile reçel kıvamını alıncaya kadar seyrelterek doğal bir cilt parlatıcı maske hazırlanabilir. Bu maskeyi sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez kullanmak cildin doğal bir parlaklık kazanmasını sağlar.

    alıntı
#13.11.2015 22:48 0 0 0