biz bunu hak edecek naptık bu yök bizden ne istiyoo

Son güncelleme: 25.07.2007 21:59
  • 2006 YÖK KARNESİ


    YÖK-2006



    23 Ocak 2006
    ÖSS başvurusu yasakla başlıyor
    YÖK güdümlü Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), başörtülü öğrencileri, yasakla henüz başvuru aşamasında tanıştırmak üzere kabinde fotoğraf uygulamasına başlattı.



    27 Ocak 2006
    Peruk da yasak
    Kabinde fotoğraf uygulamasıyla, öğrencilerin başlarını açtırmak için yeni bir yöntem icat ederek yasağın uygulanması konusunda kendisini devreden çıkarmayı amaçlayan ve böylece öğretmenlerle öğrencileri karşı karşıya getiren ÖSYM, başörtüsünden sonra peruk kullanmaya da yasak getirdi.



    7 Şubat 2006
    Kontenjan sıkıntısı

    YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 13 Bin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni açığının bulunmasına rağmen İlahiyat Fakültelerinin kontenjanlarını sürekli düşürmeye devam etti. Diğer bir uygulama ise İlahiyat Fakülteleri'nden mezun olan öğrencilerin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atanmasına son verilmesi oldu.



    18 Şubat 2006

    YÖK için sorun bitmiş

    Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili İsa Eşme Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada AİHM kararının ardından kendileri açısından başörtüsü sorununun tamamen bittiğini söyledi.



    4 Nisan 2006
    Başörtülülere yemek de yok

    Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi kampüsü genel yemekhanesine öğrencilerin başörtülü girmesi yasaklandı. Yemeğe gelen başörtülü öğrenciler güvenlik görevlileri tarafından yemekhaneye sokulmadı.




    24 Mayıs 2006

    Daha fazla yasak

    Cumhurbaşkanı Sezer'in, 22 Mayıs'ta 53 devlet üniversitesinin rektörüyle Çankaya Köşkü'nde yaptığı görüşmenin ilk sonuçları, "daha fazla yasak" olarak Gazi Üniversitesi'nde uygulanmaya başladı. Gazi Üniversitesi uygulamakta olduğu başörtüsü yasağının kapsamını daha da genişletti. Yeni uygulamayla, kampüsün ana giriş kapısında başörtülü öğrenciler, üniversite güvenlikçileri tarafından başlarını açmaya zorlandı.



    26 Mayıs 2006

    YÖK'ten yeni bir engel daha

    YÖK Genel Kurulu toplantısında, ilahiyat fakültelerinin ilköğretim okulları için din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni yetiştirmeyi amaçlayan bölümlerinin eğitim fakültelerine bağlanması kararlaştırıldı. Bu karar ile ağırlıklı olarak İHL mezunu başörtülü öğrencilerin tercih ettiği bölümün önü kapatılmış oldu.



    14 Haziran 2006

    Animasyon rezaleti

    ÖSYM tarafından hazırlanan "bina sınav görevlileri eğitim programı"nda, sınava başörtülü gelen bir öğrencinin başının nasıl açtırılacağının ayrıntılı olarak anlatan bir animasyon CD'si hazırlandığı ortaya çıktı.



    6 Temmuz 2006

    30 Temmuz 2006
    YÖK'ten başörtüsüne karşı yeni yöntemler

    Yurtdışında okumayı düşünen öğrencilerden seçtikleri üniversitenin denkliği olup olmadığını kontrol etmelerini isteyen YÖK, özellikle başörtülü öğrencileri denklik sorunu konusunda üstü kapalı tehdit etti.



    25 Ağustos 2006

    YÖK yasak ihraç etti

    Başörtüsü yasağının mimarları cunta üyeleri gittikleri yerlere yasağı da götürüyor. Başkanlığına emekli general Çetin Doğan'ın getirildiği Kazakistan Uluslararası Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti, rektörlüğe emekli albay Prof. Uğur Oral'ı atadı. Ve üniversite ilk kez kapılarını başörtülü öğrencilere kapattı.



    6 Eylül 2006

    Başörtülü öğrenciler kayıt yaptıramadı
    Üniversiteyi kazanan başörtülü öğrenciler kayıt işlemlerini yaptıramadı. Tüm üniversiteler, kayıt süresi boyunca başörtüsü yasağını uygulamaya devam etti. Güvenlik görevlilileri kayıtlar esnasında öğrencilerin başlarını açmasını isterken, kimi üniversitelerde, başörtüsünün üstüne peruk takan öğrenciler de geri çevrildi.



    15 Eylül 2006
    Yasaklı yurt kayıtları
    Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlara asıl listeden girmeye hak kazanan öğrencilerin yurt kayıtları sona erdi. Başörtülü öğrencilerin kayıtları yapılmadı.



    10 Ekim 2006
    İftarda da yasak

    Kayseri halkının ve sanayicilerin yardımlarıyla üniversite öğrencilerine üniversite kampüsünde verilen iftarda, başörtülü öğrenciler, iftar vaktine beş dakika kala üniversitenin güvenlik görevlilileri tarafından dışarı atıldığı ortaya çıktı.



    8 Kasım 2006
    S.D.Ü İlahiyat'ta peruk bile yasak!

    Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerine başörtüsünden sonra peruk takmak da yasaklandı. Dekanlık, emrin YÖK'ten geldiğini açıkladı.





    25 Aralık 2006
    Rektörden, başörtülü eş denetimi

    Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Bektaş Açıkgöz'ün doçentlik ve profesörlük kadrosu vereceği öğretim üyeleriyle bizzat görüştüğü ve bu görüşmelere eşlerinin de gelmesini zorunlu tuttuğu ortaya çıktı. Açıkgöz'ün bu yöntemle eşi başörtülü olan öğretim üyelerine doçentlik ve profesörlük kadrosu vermemeyi amaçladığı belirtildi.
#25.07.2007 21:59 0 0 0