Osmaniye yöresel yemekler KISIR

Son güncelleme: 05.12.2007 11:05
  • KISIR
    Malzemesi:
    Yeterince bulgur
    1 adet marul
    3 adet domates
    1 top maydanoz
    1 çay bardağı yağ
    1 yemek kaşığı yaprak biber
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 adet kuru soğan
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 yemek kaşığı salça
    Yeterince ekşi

    Yapılışı: Önce bulguru tepsinin içine koyarız. Sonra bir yemek kaşığı salça ilave ederiz. Daha sonra kaynamış olan suyu bulgurun üzerine dökeriz. Bir tatlı kaşığı tuzu bulgurun üzerine ekleriz. Tepsinin içine koyduklarımızı özleşene kadar yoğururuz. Sonra malzemeleri ilave ederek, biber, yağ ve ekşi dökeriz. Sonra bunların hepsini karıştırırız.
#24.08.2007 13:01 0 0 0
  • en sevdiğim yemek.yanına ayran harika gider:)
#05.12.2007 11:05 0 0 0