150 gr kaşarpeyniri (rendelenmiş)
1 yumurta
2 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağı
yapılışı
Yufkayı tam ortadan ikiye kesip, kesik tarafı öne gelecek şekilde, ortasında, yaklaşık 22 cm'lik bir kare olabilecek yerine fırçayla çırpılmış yumurta sürün. Bu kısma peynirin dörtte birini serpin. Yufkanın sağ ve sol uçlarını da yumurtalayıp peynirin üzerine örtün. Aynı şekilde geniş kenarını da yumurtalayın ve peynirli kısmın üzerine, gözleme kare olacak şekilde örterek yapıştırın. Daha sonra kızgın tavada gözlemenin her iki yüzünü de 3-4 dakika kızartın ve üzerlerine tereyağı sürün. Diğer gözlemeleri de pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.