Baklavalı Kek

Son güncelleme: 20.04.2008 15:57
  • Malzemeler

    Hamur İçin

     1 adet yumurta
     1.5 çay bardağı sıvı yağ
     1.5 çay bardağı süt
     1.5 çay kaşığı tuz
     Yeterince un

    Kek İçin

     3 Adet yumurta
     1 su bardağı şeker
     1.5 su bardağı un
     1 su bardağı ceviz

    Şurubu İçin

     4 su bardağı şeker
     4.5 su bardağı su
     1-2 damla limon

    Yapılışı

    Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur. 20 beze yapılarak bezeler tatlı tabağı büyülüğünde açılır. 10 adet beze üst üste aralarına bir kaşık nişasta sürülür, diğer 10 beze nişasta ile üst üstte biriktirilir. Bu 10 beze merdane yardımıyla fırın tepsisi büyüklüğünde yuvarlakça açılır ve tepsiye konarak kenarlarından sarkanlar kesilir. Kek tarife göre çırpılıp hamurun üzerine sürülür, diğer 10 bezede fırın tepsisi büyüklüğünde açılarak kek hamurun üzerine kapatılır. Fırınlamadan önce kare veya dikdörtgen şeklinde kesildikten sonra bir paket margarin (eğer varsa ½ paket margarin, 3 kaşık tereyağı) eritilip fırına sürülür. 200-230 derecede pişirilir.

    NOT: Baklava soğuk ve şerbet ılık olacak, şerbet servisten 2-3 saat önceden dökülecek.
#12.10.2007 00:44 0 0 0
  • saolasın
#12.10.2007 05:51 0 0 0
  • ellerine saglık ablacım
#08.02.2008 08:23 0 0 0
  • Tesekkürler.
#29.03.2008 19:06 0 0 0
  • Paylaşım için saol....
#05.04.2008 23:11 0 0 0
  • saol , paylaşım için teşekürler:)
#20.04.2008 15:57 0 0 0