DIÄT COLA TEHLIKESI

Son güncelleme: 21.12.2006 03:07
  • Arkadaslar asagidaki yaziyi tesadüfen bir diger sitede buldum ve sizlerlede paylasmak istedim....
    Siz de iciyorsaniz okuduktan sonra fikrinizi degistireceginizden eminim. Lütfen bu yaziyi butun tanidiklariniza gönderin. ....


    Kola kutularinin üzerindeki "Soguk iciniz" yazisi lezzet için yazilmamis.

    Olay ABD' geciyor. Ancak bildiginiz gibi Türkiye'de de bircok kisi Diyet Pepsi ve diyet Koka Kola iciyor.


    2001 yili Ekim ayinda kiz kardesim çok hastalandi, mide spazmlari vardi, dolasmakta zorlaniyordu, yürümek ise basli basina bir sorundu. Sadece yataktan
    kalkmasi bile onu tüketiyordu, o kadar çok agrisi vardi.

    2002 yili Mart ayinda biyopsiler alindi, ve 24 degisik ilaç almaya basladi. Doktorlar kendisinde ne oldugunu bulamiyorlardi. O kadar çok agrisi vardi ve o kadar
    hastaydi ki, ölmekte oldugunu biliyordu. Hazirliga basladi. Evini, banka hesaplarini, yasam sigortasini ve diger seylerini en büyük kizinin adina kaydettirdi, ve küçük çocuklarinin en büyük kizi ile birlikte olmalarini sagladi.. Son bir keyif yasamak istiyordu, böylece 22 Mart günü (tekerlekli iskemlede olmak kaydiyla) Florida'ya
    gitmeyi planladi. 19 Mart günü Testlerinin nasil geçtigini ögrenmek için kendisini aradim, testlerde bir sey bulunamadigini, ama kendisinde MS (multiple skleroz) oldugunu düsündüklerini söyledi. Çok sasirdim, sonra bir arkadasimin bana e-mail olarak gönderdigi bir yaziyi hatirladim, ve ona sordum: "Diyet içecekler içiyor musun?"
    "Evet" dedi, o anda da bir tanesini açip içmek üzere oldugunu söyledi, açmamasini ve diyet mesrubat içmemesini söyledim, bahsettigim yaziyi e-mail ile kendisine gönderdim.

    Telefon konusmamizdan 32 saat sonra beni aradi, diyet mesrubat içmeyi biraktigini ve yürüyebildigini, merdiven çikabildigini ve adale spazmlarinin
    kayboldugunu söyledi. %100 iyilesmemisti ama kesinlikle çok daha iyi hissediyordu. Makaleyi doktorlarina gösterecegini ve eve dönünce beni arayacagini söyledi.
    Beni aradi, doktoru çok etkilenmisti ve diger MS hastalarini arayarak suni tatlandirici (Aspartam) kullanip kullanmadiklarini soracagini söylemisti. Bir kabugun içinde diyet mesrubat içindeki 'aspartam' maddesiyle zehirleniyordu ve yavas yavas ölüyordu. 22
    Mart Florida'ya Giderken tek bir hap almisti - bu da zehirlenmeye karsi olan hapti, iyilesme yolundaydi ve yürüyebiliyordu!!! Tekerlekli iskemle olmaksizin!!! Bu
    makale hayatini kurtarmisti.



    Hayat kurtaran makale:


    Etikette "SEKERSIZ" yaziyorsa ASLA KULLANMAYI DÜSÜNMEYIN BILE!!
    NutraSweet[/swf2][swf3]equal' ve 'Spoonful' markalari ile pazarlanan "ASPARTAM" hakkinda DÜNYA ÇEVRE KONFERANSINDA birkaç gün konusma yaptim. EPA'ya yönelik bir yazida 2001 yilinda Birlesik Amerika'da multiple sclerosis ve sistemik lupus salgini
    oldugu, hangi zehirin bunun yaygin hale gelmesine neden oldugunun anlasilamadigi belirtilmisti. Ben ayaga kalktim ve tam bu konuda bilgi vermek istedigimi söyledim.
    Aspartam'in neden bu kadar tehlikeli oldugunu açiklayayim: Bu suni tatlandiricinin isisi 86ºF (30ºC. 1 Fahrenheit 1.8 Santigrad derece. 32ºF==0ºC). seviyesine ulasinca, içindeki metil alkol, formaldehite, sonra da formik aside dönüsüyor, bu da metabolik asidosise yol açiyor. Metanol zehirlemesi diger kosullari açisindan multiple sklerosise benziyor.Doktorlar insanlara yanlislikla multiple sklerosis teshisi koyuyor. MS ölüme yol açmazken metanol zehirlemesi öldürücü oluyor! (Siselerde, kutularda "Soguk içiniz" yazilidir. Devami söyle olmali idi: "Soguk icmezseniz zehirlenirsiniz." ) Sistemik lupus da neredeyse en az multiple sklerosis kadar yaygin hale geldi, özellikle Diet Coke (Coke, Coca Cola'nin tescil edilmis ikinci adidir) ve Diet Pepsi içenler arasinda! Kurban genellikle suçlunun aspartam oldugunu bilmiyor. Kullanmaya devam
    ediyor, lupus da artik yasami tehdit edecek düzeye ulasiyor. Diyet içecekleri biraktiktan sonra sistemik lupus hastalarinin asistematik hale geldiklerini gördük. Multiple sklerosis teshisi konan hastalarda (aslinda bunlar metanol zehirlenmesi hastalari idi) semptomlari çogu kayboldu. Görüs yeteneginin geri kazanildigi ve isitme duyusunun önemli ölçüde iyilestigini gördük. Bu tinnitus vakalarinda da geçerli idi.

    Bir konusmamda "Aspartam kullaniyorsaniz (NutraSweet, Equal, Spoonful vs.) ve fibromalji, spazmlar, ani agrilar, bacaklarinizda uyusma, kramp, vertigo, bulanti, bas agrilari, tinnitus, eklem agrisi, depresyon, endise ataklari, bozulan konusma, bulanik görüs veya hafiza kaybi semptomlarindan sikayetciyseniz muhtemelen aspartam hastasinizdir.

    Konumsa sirasinda ayaga kalkan kisiler "Bu semptomlardan bazilari bende de var. Bundan kurtulmak mümkün mü?" diye sordular. Evet! Diyet mesrubat içmezseniz ve gida etiketlerinde yazili aspartam kelimesine dikkat ederseniz, evet!

    Çok ciddi bir sorunla karsi karsiyayiz. Bir yabanci Bay Espisto'ya konusmacilarimdan biri) ve bana geldi ve "Neden bu kadar çok insanin MS derdi oldugunu bana söyleyebilir misiniz?" dedi. Bir hastaneye yaptigimiz ziyaret esnasinda bir hemsire agir Diet Coke bagimlisi olan alti arkadasinin tümünde MS sorunu oldugunu söylemisti. Bu tesadüfün ötesinde bir durumdu!

    Diet Coke ve Diet Pepsi vs.



    DiYET KOLA BiR DiYET ÜRÜNÜ DEGiLDiR!

    Kongre Raporuna göre karbonhidrat birikimine neden oluyor ve sizi sismanlatiyor. Formaldehit yag hücrelerinde depolaniyor, özellikle kalça ve basenlerde birikiyor. Dr Roberts, bir kez bu ürünleri birakinca ekstra spor vs yapmaksizin deneme süresi içinde 19 kilo kaybeden hastasi oldugunu belirtiyor.


    Aspartam özellikle seker hastalari için tehlikeli. Hastalarinda retinopati oldugunu düsünen hekimlerle konustuk, aslinda hastalarindaki semptomlarin nedeni aspartamdi. Aspartam kan sekerinin kontrolden çikmasina yol açiyor. Bu nedenle seker hastasi proteinde bulunan diger amino asitler olmadan aspartik asit ve fenilalanin maddelerinin nörotoksik hale gelmesi nedeniyle hafiza kaybindan sikayet ediyor. Aspartik asit ve fenilalanin kan beyin bariyerini asiyor ve beyin nötronlarini harap ediyor, seker hastalarinda (seker hastasi olmayan hastalarda da) çesitli tipte beyin hasari, nöbet hali, depresyon, manik depresyon, panik ataklar, öfke ve siddete neden oluyor (Körfez savasinda savasan kadin ve erkeklerin tükettikleri binlerce Diet Coke ve Diet Pepsi içinde bulunan aspartam iyi bilinen Körfez Savasi Sendromunun nedeni olabilir)

    Dr. Roberts dogum arizalarina yani gebe kalma ve ilk gebelik döneminde tüketilmesi halinde zeka geriligine neden olabildigi konusunda uyariyor. Çocuklar özellikle nörolojik bozukluklar açisindan büyük risk tasiyorlar ve NutraSweet (yapay tatlandirici) kullanmamalari gerekiyor.

    NutraSweet'e bagli olarak çocuklarda görülen nöbet hali ve diger bozukluklara iliskin çesitli vaka bildirebilirim. Maalesef anneleri çocuklarindaki bozuklugun aspartama bagli oldugu konusunda ikna etmek her zaman kolay olmuyor. Ancak deneme-yanilma metodu ile diger anneleri çocuklarinin sagligini ellerinde tuttuklari konusunda uyarabiliyor. Seker metabolizmasina (ki seker hastalari için ideal) yardimci olan ve SUNI TATLANDIRICI OLMAYAN tatli bir bitki olan Stevia FDA tarafindan onaylanan bir diyet ürünüdür. MONSANTO'ya bagli olduklarindan FDA yillarca bu tatli gidayi göz ardi etti. Bu konuda mevcut literatür:


    EXCITOTOXINS: THE TASTE THAT KILLS (Öldüren Tad) - Dr
    Russell Blayblock (Health Press) 1-800-643-2665 ve


    DEFENCE AGAINST ALZHEIMER'S DISEASE (Alzheimer
    Hastaligina Karsi Savunma - Dr H J Roberts.


    Dr. Roberts ayni zamanda bir diyabet uzmanidir. Bu iki hekim aspartamin öldürücü etkisini gösteren vakalarin yer aldigi bir çalismayi Internette yayinlayacaklar.

    American College of Physicians Konferansina göre "bu ölümcül zehrin neden oldugu nörolojik hastaliklar salginindan bahsediyoruz." Sorun bu: aspartamin 100
    farkli üründe bulunduguna dair Kongre tezleri mevcut. Ilk tezden sonra pes pese iki tez sunuldu, ana bir faydasi olmadi. Hiçbir sey yapilmadi. Ilaç ve kimyasal madde lobilerinin cepleri çok dolu.

    Bu madde halen bes binden fazla üründe bulunuyor ve HASTALAR TÜKENIYOR!!



    Aspartamin yaraticisi olan MONSANTO'nun bunun ne kadar öldürücü oldugunu bildiginden eminim. Birçok kurulusun yani sira Amerikan Diyabet Dernegi, Amerikan Diyetetik Dernegi, Amerikan Tip Fakültesi Konferansina fon sagliyorlar. Bu New York Times gazetesinde yayinlandi, ama bir faydasi olmadi. Bu dernekler herhangi bir katki maddesini tenkit edemiyorlar veya MONSANTO ile baglantilarini açiklayamiyorlar çünkü gida sanayinden para aliyorlar ve ürünlerini desteklemek zorundalar.

    Senatör Howard Hetzenbaum tüm bebek, hamileler ve çocuklari 'aspartam'in tehlikeleri hakkinda uyaran bir yazi yazdi. Bu yazida toplumda mevcut sorunlar (nöbet hali, beyin kimyasinda meydana gelen degisiklikler, nörolojik ve davranis bozukluklari; semptomlar) hakkinda yapilan bagimsiz çalismalar da yer aliyordu. Bu yazi güçlü ilaç ve kimya lobileri tarafindan yok edildi, böylece herhangi bir süphe tasimayan insanlar hastalik ve ölüm karsisinda çaresiz kaldilar.
#03.10.2004 15:49 0 0 0
  • Bilgi icin tesekkürler bahar
#03.10.2004 15:55 0 0 0
  • bilmiyordum.. tskler bahar
#03.10.2004 16:41 0 0 0
ED1 ED1 foto
  • Vallaha bende bilmiyordum..
    Sagolasin Bahar
#03.10.2004 17:58 0 0 0
  • çok ilginç valla
#03.10.2004 18:56 0 0 0
  • BaharD teşekkürler Çok önemli bir bilgi verdin
#04.10.2004 11:30 0 0 0
  • Bu faydali bilgiler icin tesekkurler arkadasim
#04.10.2004 11:43 0 0 0
  • sağol bahar bilgi verdiğin için...
#04.10.2004 11:46 0 0 0
  • tesekkürler
#04.10.2004 18:30 0 0 0
  • ilginc
    Bilmiyordum
    cok tesekur BaharD..
    Supersin
#05.10.2004 18:46 0 0 0
  • evet bencede cok ilginc basta inanasim gelmedi... ablama sordum ve yukarda yazan seyleri gösterdim evet olabilir dedi... ondan beri de light icecekler icmiyorum..!
#06.10.2004 13:21 0 0 0
  • Bilgi İçin çok teşekkür ederiz Bahar !!!

#06.10.2004 13:43 0 0 0
  • Bilgi icin tesekkürler bahar
#17.10.2004 02:02 0 0 0
  • bahar :razi:
#28.10.2004 02:04 0 0 0
  • sagolasin arkadasim
#30.10.2004 01:47 0 0 0
  • ßiLgi İçin Te$ekkürler...........
#06.12.2004 13:06 0 0 0
  • paylasim icin sagol arkadasim
#21.12.2006 03:07 0 0 0