Prison Break

Son güncelleme: 17.12.2022 15:13
  • noimage

    SEZON 1

    noimage


    Bir inşaat mühendisi olan Michael Scofield (Wentworth Miller) Başkan Yardımcısı'nın kardeşini öldürmek suçuyla idam cezasına çarptırılan ağabeyi Lincoln Burrows'u (Dominic Purcell) kurtarmak için tüm yasal yolların tükendiğini farkedince işi kendisi halletmeye karar verir ve kusursuz bir hapisten kaçış planı hazırlar. Ardından göstermelik bir banka soygunu düzenler ve cezaya çarptırılır.Bu planların hepsini şüphenelinmeyecek şekilde vücutuna dövemsini aptırır. Sağlık sorunlarını bahane eden Michael, ağabeyinin bulunduğu Fox River Eyalet Hapishanesi'ne gönderilir. Michael, içeride beklenmedik durumlarla karşılaşır ve ağabeyini kaçırmak için girdiği hapishaneden 7 kişiyi daha kaçırmak zorunda kalır. Bu sırada planlarını hayata geçirmek için revir doktoru Sara Tancredi'yi (Sarah Wayne Callies) ve hapishane müdürü Henry Pope'u kullanır. Bu sırada da Sara'ya aşık olur. Michael'ın kaçış planında azılı gardiyan şefi Brad Bellick (Wade Williams) onun planını zora sokmaktadır.


    noimage

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage


    Bu sezon kahramanların kaçtıktan sonra yaşadıklarını konu edinir. Mahkumlar hapisten başarılı bir şekilde kaçarlar ve hepsi Charles Westmoreland'in Tooele Utah'da gömdüğü 5 milyon doların peşine düşer. Ancak onları, FBI ajanı Alexander Mahone (William Fichtner) takip etmektedir.



    Serinin yaratıcısı Paul Scheuring, ikinci sezonu, başrollerinde Harrison Ford ve Tommy Lee Jones'un yer aldığı Kaçak filminin sekiz firarili hali olarak tanımlıyor ve yine bir cezaevi firarını konu edinen Büyük Kaçış filminin ikinci yarısına benzetiyor. Kaçakların her biri kendi amaçlarını gerçekleştirmek için Birleşik Devletler'in çeşitli bölgelerine yolculuk ederken, hemen bir adım peşlerinden takip eden kanun koruyucuları ve ödül avcıları ise hepsinin işini zora sokuyor. Lincoln Burrows'a kurulan komplonun sahibi "Şirket" (The Company) ise bu sezonda daha aktif ve amacı firari Lincoln Burrows'un infazını bir an evvel gerçekleştirmek..


    [quote=sylar;2381463]YENİ HAPİSHANE, YENİ KAÇIŞ

    Tam da özgürlüklerine kavuştuklarını düşünürken, yeniden hapse düştüler... Michael, bu sefer en tehlikeli kaçış için kolları sıvıyor. Üçüncü sezonda da Michael, işlemediği bir suç nedeniyle Sona Hapishanesi'ne girdi. Ancak bu cehennemi andıran Panama hapishanesinden kaçmak önceki kadar kolay olmayacak.
    Michael, ağabeyi Lincoln'ü işlemediği bir cinayet için idama mahkum edildiği Fox River Hapishanesi'nden kaçırdıktan sonra iki kardeş, tüm ülkeye yayılan bir insan avının hedefi olmuşlardı. İkinci sezonda dışarıda gerçekleşen bu kaçış, onları Panama'ya ve sonunda da Sona Hapishanesi'ne kadar getirdi. Michael bütün gardiyanların terk ettiği, otoritenin uyuşturucu mafyasının acımasız "baba"sı Lechero'nun yarattığı hiyerarşi sistemiyle yürüdüğü hapishanede kozlarını doğru oynamalı.



    14 Şubat 21.00 da 3. Sezon Cnbc-e de başlıyor..






    Wentworth Miller - Michael Scofield

    noimage

    Michael Scofield, Prison Break dizisindeki kurgusal bir karakterdir. Karakteri Wentworth Miller canlandırmaktadır. O ilk olarak Pilot bölümünde ağabeyi Lincoln Burrows'un (Dominic Purcell) bulunduğu hapishaneye girmek için banka soyarken karşımıza çıkıyor ve onu istediği oluyor. İlerleyen bölümlerde, Michael'ın Lincoln'ü ölüm cezasından kurtarmak için yaptığı kaçış planlarını gösteriyor. Her bölümde Michael ve Lincoln'e yer veriliyor.

    8 Eylül 1978 yılında Toledo, Ohio'da [1] babası onları terk ettikten sonra dünyaya geldi. Michael Scofield annesinin kızlık soyadını [2]kullanmaktadır.Annesi öldükten sonra Lincoln O'nu koruması altına aldı. Ailesini kaybettikten sonra Lincoln Michael'ı suçtan uzak tutmak için çabaladı.Bazı bölümlerde Lincoln ve Michael arasındaki ilişki gösterilmektedir.Michael'ın, Lincoln'ü ölüm cezasından kurtarmak istemesindeki nedenlerden biride budur.

    Michael başarılı bir öğrenciydi, Toledo, Ohio'daki "Morton East High School"'u iyi bir dereceyle bitirdi. O, Şikago Loyola Üniversitesi'nde "Magna Cum Laude" bursuyla Fen Bilimleri Lisans'ı ve İnşaat Mühendisliği üzerine yüksek lisans yapmıştır. Yapı Mühendisi olarak Middletown, Şikago'da bulunan Maxwell ve Schaum firmasında işe başladı.



    Dominic Purcell - Lincoln Burrows

    noimage

    Lincoln Burrows, Prison Break dizisinde Dominic Purcell'in canlandırdığı karakterdir. Genç Lincoln'nü Max Kirsch ve Hunter Jablonski canlandırmıştır. Lincoln'nün kardeşi Michael Scofield (Wentworth Miller) onu idam cezasından kurtarmak için hapse girer.

    Anneleri öldükten sonra Lincoln Michael'ı koruması altına alır. Lincoln Toledo, Ohio'da bulunan Morgan Park Lisesi'ni ikinci sınıftayken bırakır ve Şikago'ya giderek çeşitli suçlara karışır. Başkan Yardımcısının erkek kardeşini öldürmekle suçlanmadan önce, hırsızlıkla suçlu bulunmuştur ve ayrıca başkasının malına zarar verme ve uyuşturucu bulundurma suçlarına da karışmıştır.[1] Lincoln ve Lisa Rix'in Lincoln Burrows, Jr. (L.J.) (Marshall Allman) adında bir erkek çocukları vardır.



    Sarah Wayne Callies - Dr. Sara Tancredi

    noimage

    Sara Tancredi karakterini Sarah Wayne Callies canlandırmaktadır. Tancredi, valinin kızdır ve Fox River Eyalet Hapishanesi'inde doktor olarak çalışmaktadır.Sona adlı bölümde Micheal ile suçlu durumuna düştü.Micheal onu rehin aldı.



    Paul Adelstein - Agent Paul Kellerman

    noimage

    Gizli Servis Ajanı Paul Kellerman 'ı Paul Adelstein canlandırmaktadır. Lincoln Burrows 'a komplo kuranların arasındadır.Daha sora Micheal ile Burrowsu kandırarak tuzağa çeker.Ancak gerçek ortaya çıkar,başkana suikast girişmde bulunur.Yakalandığında kaçaklara yardım ve vatana ihanet suçundan yargılanır.Cezaevine nakil aracı yolda bozulunca saldıran ajanlar tarafından vurularak öldürülür.



    Robert Knepper - Theodore "T-Bag" Bagwell

    noimage

    Theodore "T-Bag" Bagwell Fox'un Prison Break isimli dizisinin karakterlerinden biri.Robert Knepper tarafından canlandırılmaktadır.

    Theodore Bagwell , yani kendine seslenilmesini istediği şekilde T-Bag adam kaçırma, tecavüz ve cinayet suçlarından şartlı tahliyesiz ömür boyu hapse mahkum edilmiştir.

    Riots, Drills and the Devil bölümde babasının Down Sendromlu kız kardeşine tecavüz etmesi sonucu doğduğunu öğreniyoruz. Defalarca mahkeme tarafından Vandalizm ve hayvanlara işkenceden suçlandıktan sonra 10 yaşındaki Bagwell 4. sınıf öğretmeninin evini yakmaya çalışırken yakalandı ve çocuklar için açılan bir bakımevine gönderildi. Orada beyazların üstünlüğünü savunan bir çeteyle karşılaştı.

    Bagwell büyüdükçe suçları daha ağır bir hal almaya başladı; kötü davranış, ölümcül bir silahla saldırı, cinayete teşebbüs ve nihayetinde çocuk kaçırma, tecavüz ve cinayet. İşte bu ciddi suçlar yüzünden Bagwell, Alabama'nın maksimum güvenlikli Donaldson hapishanesine yollandı ki burada hemen beyazlar grubunun lideri oldu. Hatta Bagwell'in altında, bu grup o kadar güçlendi ki Donaldson'ın müdürü gurubu dağıtıp üyeleri ülkedeki çeşitli hapishanelere nakletmek zorunda kaldı. Aslında Bagwell, Fox River'a geldiğinde bu gruptan eser yoktu. Ancak karizmatik "T-Bag" sayesinde, iki buçuk yıl sonra cezaevindeki en güçlü gruplardan biri oldu.



    Amaury Nolasco - Fernando Sucre

    noimage

    Fernando Sucre Fox'un Prison Break isimli dizisinden bir karakter. Bu karakteri Amaury Nolasco canlandırmaktadır.

    Sucre, Michael'ın hücre arkadaşıdır, soygun suçundan hapishanede bulunmaktadır.

    Doğma büyüme Chicago'lu olan Fernando Sucre'nin başı adalet sistemiyle pek çok kez derde girdi. Sucre'nin annesi oğlunun sonunun hapis olacağını bildiği ve hayatında temiz bir sayfa açmasını için onu New York'a, teyzesinin yanına, yolladı. Sucre'nin hayatı New York'da değişme başladı. Bir otoparkta düzenli olarak çalışıyordu. Daha sonra hayatının aşkı Maricruz Delgado ile tanıştı. Ama elinde boş bir silahla bir likör dükkanını soymaya çalışması yüzünden hapse girdi. En kısa zamanda çıkıp kız arkadaşıyla birlikte olabilmek için her türlü hizmete hazır olan Sucre Fox River'a geldiğinden beri örnek bir mahkum oldu. Kız arkadaşı Maricruz Delgado ile her ay görüşme hakkı (eş ile görüşme) ve PI'da çalışma izni var.



    Rockmond Dunbar - Benjamin Miles "C-Note" Franklin

    noimage

    Benjamin Miles "C-Note" Franklin karakterini Rockmond Dunbar canlandırmaktadır. C-Note ordudan atıldıktan sonra işsiz kaldı.Kamyonla uyuşturucu taşırken yakalandı.Hapisten kaçınca paraların peşine düştü.Fakat kızının hastalığı yüzünden Ajan Mahone teslim oldu,Panama adlı bölümde serbest bırakıldı.



    Robin Tunney - Veronica Donovan

    noimage

    Veronica Donovan, Prison Break dizisinde Robin Tunney'in canlandırdığı karakterdir. "Brother's Keeper" bölümünde genç Veronica'yı Annie Yokom canlandırmıştır.

    Veronica Donovan ve Lincoln Burrows (Dominic Purcell) sevgili olmalarına rağmen liseden sonra iki farklı insan olarak ayrılırlar. Veronica Şikago'dan ayrılır, "University of Illinois at Urbana-Champaign" 'de siyasal bilimler eğitimi alır. sonra Waco, Texas'da "Baylor Law School" 'da hukuk doktorası yapar. Şikago'ya geri döner ve "Bianchi and Guthrie" şirketin de emlak avukatlığı yaparı.



    Peter Stormare - John Abruzzi

    noimage

    John Abruzzi Prison Break dizisinin karakterlerinden biri. Bu karakteri Peter Stormare canlandırmaktadır.

    John Abruzzi Şikago'lu bir mafya babası ve Fox River'a gelen mahkumların içinde en bilinen mahkum. Duvarların arkasında ünü güce dönüştü. Diğer mahkumlar, hatta katiller, Abruzzi'ye bulaşmaktan korkuyorlar. Ceza memurları kurallarına rağmen Abruzzi cezaevi iş kollarını işletiyor.

    Abruzzi iki cinayet ve iki de cinayete teşebbüsten suçlu bulunarak hapse atıldı. Otto Fibonacci Abruzzi aleyhinde tanıklık etti. Böylelikle Abruzzi Fibonacci'den nefret etmeye başladı ve şimdi öcünü almak istiyor. Abruzzi'nin bu tavrı Fibonacci'i tanık koruma programına girmeye zorladı.

    Mahkum "iş arkadaşı" Philly Falzone, başka bir iş arkadaşı Anthony Smallhouse, karısı Sylvia Abruzzi, kızı Nicole Abruzzi, oğlu John Abruzzi Jr., müdürü Brian Knowlton tarafından ziyaret edildi. C ile sınıflandırılarak PI'da çalışma yetkisi aldı.



    Wade Williams - Yüzbaşı Brad Bellick

    noimage

    Bradley "Brad" Bellick, Prison Break dizisinde Wade Williams'ın canladırdığı karakterdir. Prison Break dizisinin temel karakterlerinden biridir, neredeyse dizinin her bölümünde karşımıza çıkar. Karakter dizinin ilke bölümünde Fox River Eyalet Hapishanesi gardiyanlarının lideri Yüzbaşı Brad Bellick olarak karşımıza çıkmıştır. İkinci sezonda karakterin rolü değişir kaçan mahkumların peşinden gider.

    Bellick bütün hayatı boyunca hep bir gardiyan olmak istemiştir. Fox River'da liseden sonra çalışmaya başlar ve şuanda da orada çalışmaktadır. O öncelikle mahkumları cazelandırmaktan yanadır rehabilitasyondan değil. Bu yüzden onun ve Müdür Henry Pope (Stacy Keach) arasında anlaşmazlıklar olur. Bununla birlikte Müdür Pope ona bir çok sorumluluk vermiştir, Pope emekli olduktan sonra yerine Bellick'i tavsiye etmeyi düşünmektedir. Bellick eski bir meslektaşını namussuz olarak görmektedir. Bellick "The Killing Box" bölümünde yargılanırken 40 yaşında olduğunu belirtmiştir.



    Marshall Allman - Lincoln 'LJ' Burrows, Jr.

    noimage

    L. J. Burrows karakterini Marshall Allman canlandırmaktadır. L. J., Lincoln'un oğlu ve bunun için "Şirket"'in hedefidir.



    William Fichtner - Alexander Mahone

    noimage

    FBI özel ajanı Alexander 'Alex' Mahone Prison Break dizisine 2. sezonunda dahil olmuştur. Fox River kaçaklarını yakalaması için görevlendirilmiştir.

    Alexander Mahone, dizide acımasız karakteriyle göze çarpmaktadır. Sinir haplarıyla ayakta kalabilen Mahone, Michael Scofield'ın planlarını çürütebilecek bir zekaya da sahiptir.Amacı mahkumları yakalamak değil öldürmektir.Eski kaçak Oscar Shales i öldürende odur.Sona adlı bölümda kendisine kurulan tuzakla kokain bulundurmak suçundan tutuklanmıştır.



    Lane Garrison - David "Tweener" Apolskis

    noimage

    Prison Break dizisindeki David "Tweener" Apolskis karakterini Lane Garrison canlandırmaktadır. Tweener, arkadaşının babasının bezbol kartı koleksiyonunu çalmıştır. Fakat onun bilmediği bu kartlardan biri $300,000 değerindeydi ve bu yüzden ağır hırsızlık suçundan tutuklanıp cezasını çekmek için Fox River Eyalet Hapishanesi'ne gönderildi. Hapisten kaçtı fakat kendisine kurulan tuzakla Tweener benzin istasyonunda ihbar edilerek Mahone tarafından yakalanmış,yanlış ifade verdiği için Mahone tarafından öldürülmüştür.



    Silas Weir Mitchell - Charles "Haywire" Patoshik

    noimage

    Charles "Haywire" Patoshik, Prison Break dizisinde Silas Weir Mitchell'ın canlandırdığı karakterdir.
    Hapse girmeden önce matematik doktorası yapmak için geometrik şekiller ve fraktallar üzerine odaklandı.Sıkı çalışmaları boyunca zihinsel hastalık belirtileri çıkmaya başladı.Kısa bir süre sonrada ailesini gece uyurlarken öldürdü.60 yıl ikinci derece cinayetten hüküm giydi. Fox River Eyalet Hapishanesi Psikiyatri koğuşunda kalırken Michael Scofield ile kaçtı. Chicago bölümünde intihar etmiştir.



    Muse Watson - Charles Westmoreland

    noimage

    Charles Westmoreland, Prison Break dizisinde Muse Watson'nın canlandırdığı karakterdir.

    Westmoreland, Fox River'da en uzun süre buluna mahkumdur, O otuziki yıldır burada yaşamaktadır. Westmoreland herseferinde inkar etmesine rağmen, bir çok insan hatta Michael Scofield'da buna dahil onun havayolu korsanı D. B. Cooper olduğuna inanmaktadır. Hapishanenin en eski üyesi olması nedeniyle ona Marilyn adındaki kedisine bakma izni verilmiştir. Onu bir çok defa başak bir hapishaneye nakletmek isterler fakat o kedisini geride bırakmak istemez ve yasal boşluklardan yararlanarak her seferinde nakil işlemlerini engeller. "Pilot" bölümünde Michael'ın dairesindeki gazete makalesinde onun 59 yaşında olduğu yazılmaktadır.



    Anthony Denison - Aldo Burrows

    noimage

    Aldo Burrows, Prison Break dizisinde Anthony Denison'in canlandırdığı karakterin ismidir.

    Aldo, Lincoln Burrows (Dominic Purcell) ve Michael Scofield'ın (Wentworth Miller) babası ve L. J. Burrows'un (Marshall Allman) büyükbabasıdır. Hayatının büyük bir bölümünü "Şirket" (The Company (Prison Break)|The Company) içim çalışarak geçirmiştir. Çünkü kendini "Şirke"t için adamıştı, bu sebepten ailesini terk etmek zorunda kaldığında Lincoln çocuk ve Michael daha doğmamıştı (Michael bu yüzden annesinin soy adını kullanmaktadır).

    Aldo bireysel nedenlerden dolayı "Şirket"ten ayrılacaktı ve aynı zamandada yönetimdende. Tekrar aktif bir şekilde onlara karşı çalışmaya başaldı. Paul Kellerman (Paul Adelstein) dahil bazıları bu durumdan şüphelendi. Aldo "Şirket"in eskibir çalışanıydı ve hernasılsa ondan şüphelenirler Başkan Yardımcısı Caroline Reynolds'ın (Patricia Wettig) kardeşi Terrence Steadman cinayetini onu ortaya çıkartmak için Lincoln'nün üzerine yıkarlar.



    Camille Guaty - Maricruz Delgado

    noimage

    Maricruz Delgado, Prison Break dizisinde Camille Guaty'nin canlandırdığı karakterin ismidir.Şu an dizide kendisi hamile olup, Captain Bellick tarafından kaçırılıp saklanmış durumdadır.



    Frank Grillo - Nick Savrinn

    noimage

    Nick Adalet Projesi çalışanıdır, hatalı bir şekilde suçlu bulunan insanları özgür bırakmak için kurulan bi organizasyondur. Lincoln'ün masum olduğuna inandığını söyleyerek Donovan ile birlikte çalışmaya başladı. Aslında O, Donovan'ı izlemesi için John Abruzzi tarafından tutulmuştu.



    Holly Valance - Nika Volek

    noimage

    Michael, Nika ile banka soygunundan bir gün önce Nika'nın Amerikan vatandaşı olabilmesi için evlendi. Daha sonra Nika, Michael'a kaçış planında yardım etti.



    Reggie Lee - Bill Kim

    noimage

    GizLi ServiS Ajanı oLan Kim, Aynı Zamanda Fox River 'dan 8 Kişinin KaçmaSının Ardından KeLLerman 'ın Müfettişi oLarak Karşımıza Çıkmaktadır.



    Patricia Wettig - Caroline Reynolds

    noimage

    Caroline Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkan Yardımcısıdır.Şirketin hükümetteki görünen yüzü olan Caroline kalpkirizi geçirerek ölen Başkanın yerine geçer.



    Stacy Keach - Henry Pope

    noimage

    nicki "The Pope" olan, Henry Pope 18 yıldır cezaevi müdürüdür. Emekli olduktan sonra yerini Captain Bellick'w bırakmayı düşünmekte ve önermektedir.



    John Heard - Frank Tancredi

    noimage

    Illinois Valisi ve Dr. Sara Tancredi'nin babası. çok sert bir suç politikasına sahiptir, Lincoln Burrows'u da affetmemiştir. Caroline Reynolds yeni Başkan Yardımcısı olarak onu aday gösterecekti fakat aniden kararını geri alır.

    [SIZE=-1]noimage
    [SIZE=-1]noimage
    [SIZE=-1]noimage
    [SIZE=-1] noimage
    [SIZE=-1]noimage

    noimagenoimage


    noimage

    noimage



    T-Baq Harbi Manyaq : )))


    Prison Break dizisi hazirlanirken senaristlerin bircok gercek olaydan ve karakterden etkilendiklerini biliyor muydunuz ?

    Hatta bazi gercek kisilerin isimlerinde kucuk degisiklikler yaparak dizideki karakterlere isimler verdiler, bazilarini hicbir degisiklik yapmadan aynen senaryoya yerlestirdiler, dizinin bu kadar sevilmesinin sebebi aslinda senaryonun bircok gercekten olusuyor olmasiydi.
    Peki Prison Break hazirlanirken esinlenilen gercek olaylar nelerdi ?

    The Texas Seven:

    Yedi azili suclu, 6 aylik bir planin sonunda Teksas Conally Cezaevi'nden 13 Aralik 2000 tarihinde kacmayi basardilar, ekibin beyni konumundaki Georgo Rivas'in plani kusursuz isledi: ogle yemegindenden sonra harakete gecen yedi suclu, 3 mahkum, 10 gorevli ve 1 gardiyani esir aldi, cezaevi gorevlilerinin kiyafetlerini alarak gorevli kiliginda cezaevi araciyla izlerini kaybettirdiler

    Scofield ve Rivas ele alindiginda ikisininde benzer ozellikleri var: ikiside planlarina diger mahkumlari dahil etti ve onlardan yardim aldi, ikiside normalde mahkumlarin giremedigi yerlere girebilmek icin buyuk zaman harcadi ve planlarinin odak noktasi cezaevinin zayif yanlariydi, tabiki Scofield'in plani daha komplike ve karisikti.

    Scofield karakteri yazilirken George Rivas'tan etkilenildigi acik.

    Ted Bundy:

    Ted Bundy tecavuz ve seri cinayetlerden idama mahkum olmus en unlu seri katillerden biri, 7 Haziran 1977′deki durusma arasinda kutuphaneyi ziyaret etmesine izin verilince 2. kattan atlayarak firar etti, daha sonrasinda yakalanarak idam edildi, tam adi Theodore "Ted" Bundy. Sanirim bu isim size dizideki bir karakteri hatirlatiyordur, Theodore "T-Bag" Bagwell.

    T-Bag ve Ted ele alindiginda her ikiside kadinlari hedef aldi, tecavuz ve cinayetten sartli tahliye haklari olmadan omur boyu hapis cezasi aldilar ve tabiki her ikiside firar etti ve yakalanana kadar suc islemeye devam ettiler.

    Senaristler T-Bag karakterini yazarken Ted Bundy'den esinlendiler ve kucuk degisikliklerle T-Bag karakterini ortaya cikardilar.

    D.B Cooper:

    24 Kasim 1974′de bir Boeing 727 kacirdildi, ucagi kacirdan D.B Cooper isimli bir hava korsaniydi, ucak havalandiktan sonra caldigi 200.000 dolarla birlikte parasutle ucaktan atlayarak kayiplara karisti ve asla yakalanamadi, bu olay Amerika tarihin en gizemli soygun ve ucak kacirma olayi olarak kayitlara gecti, D.B Cooper bugune kadar FBI'in yakalayamadigi tek hava korsanidir, bu olaydan sonra ucak kapilarinin ucus sirasinda acilmasini engellemek icin bir sistem gelistirilmis ve bu sisteme Cooper Vane adi verilmistir.

    Prison Break senaristleri D.B Cooper'in hikayesini ismini dahi degistirmeden aynen aktarmistir, Fox River'daki Charles Westmoreland isimli mahkumun gercek adi D.B Cooper'dir ancak bunu ilk zamanlar saklamaktadir, Scofield'in kacis planinin en buyuk parcasi D.B Cooper'in ucaktan atladikdan sonra sakladigi 1.5 milyon dolardir.

    Senaristler sadece calinan paranin rakamini degistirmisler ve yakalanamayan D.B Cooper'i yakalanmis gibi hikayeye aktarmislardir.

    Escape From Alcatraz:

    Frank Morris, John ve Clarence Anglin kardesler asla kacilamaz denilen Alcatraz ada hapisanesinden 11 Haziran 1962 gecesi kacmayi basarmis 3 mahkumdur, bu kisilere yenileri asla eklenmemis, bir sure sonra bu firar Alcatraz'inda sonu olmustur.

    Mahkumlar geceleri hucrelerinde yagmurluklardan yaptiklari ve elektrik supurgesiyle sisirdikleri bir bot ve tahta parcalarindan yapilmis kureklerle, gecenin karanligindan faydalanarak Alcatraz'dan kacmayi basardi, bu 3 mahkum asla yaklanamadi hatta izlerine dahi rastlanmadi.

    Alcatraz'dan Kacis senaristlerin Prison Break'in senaryosunu yazarken ilham aldiklari en onemli gercek firardir, guvenlik onlemleri ne kadar yuksek olursa olsun iyi bir plan ile her yerden kacmanin mumkun oldugunu gosteren bu kacis senaristlere Scofield'in planini yazarken cesaret vermistir.

    Scofield ve Alcatraz'dan kacis planinin beyni olan Morris ele alindiginda her ikiside hapisanede elde ettigi arac - gerecleri kacis planinda kullandi, mesela yemekhaneden calinan ve duvari kazmak icin kullanilacak bir yemek kasigi gibi, her ikiside hapisanede isci olarak calismak icin yollar aradi ve boylece kacis planlarinda yardimci olacak aletlere kolayca eriseceklerini dusunduler, bundada basarili oldular.

    The Great Escape:

    Bircok kisi Prison Break dizisini seyrederken ayni seyi dusunmustur, bu kadar kisi ayni anda bir hapisaneden kacabilir mi ?

    Prison Break senaristlerinin ilham aldigi bir firar planida 1944 senesinde gerceklesen ve tamamiyle gercek olan Buyuk Kacis'tir ve bu firarda tam 76 asker tunel kazarak Alman esir kampi Stalag Luft'dan kacmayi basarmistir.

    Prison Break ve The Great Escape firarlari ele alindiginda iki plandada genis bir grup, yuksek guvenlik onlemleri alinmis olmasina ragmen kacis planlarini kusursuzca isletip kacmayi basarmistir, iyi bir plan ile insan sayisi ne olursa olsun kacilabilecegini gostermistir.

    Önemli Not: Bu yazi Prison Break Magazine (Kasim Sayisi) ve bircok kaynak kullanilarak yazilmistir.

    Gerçi Prison Break de ölenlerde az değil 51 kişi ve liste Kellerman'ı içermiyor.Prison Break 2. Sezon orjinal DVD'deki liste.D.B cooper'ın kedisinden,Michael'ın abisinin idamını geciktirmek için kullandığı fareye kadar (ki 18. sırada "Rat")tüm ölüler sayılmış."Kellerman'ı listeye eklemeyi unuttular" diyebilirsiniz.Fareyi ekleyen böyle önemli bir karakteri nasıl unutur.Kellerman kesinlikle ölmedi

    1: Bishop McMorrow
    2: Maytag
    3: Crab Simmons
    4: Leticia Barris
    5: Turk
    6: Stroker
    7: C.O. Bob
    8: Lucasz
    9: Lisa Rix
    10: LJ's Stepdad
    11: Marilyn (Westmoreland's cat)
    12: Cherry
    13: Sebastian
    14: Quinn
    15: T-Bag's cousin Jimmy
    16: T-Bag's nephew
    17: Danny Hale
    18: Rat (electric chair)
    19: Homeless Guy ("Steadman")
    20: Guard 1 (in DOC transport van)
    21: Guard 2
    22: Nick Savrinn's dad
    23: Nick Savrinn
    24: Westmoreland
    25: Veronica Donovan
    26: Dr. Gudat
    27: Pigs (Michael used them for the car-explosion)
    28: Abruzzi
    29: Tweener
    30: Gov. Tancredi
    31: Kelli Foster (woman at phone booth)
    32: Leon (Guy who was on Aldo Burrows' team)
    33: Geary
    34: Aldo Burrows
    35: Denise (U.S. Postal Service)
    36: Pilot (Flew Sucre to Mexico)
    37: Steadman Agent 1
    38: Steadman Agent 2
    39: Agent Blondie
    40: Terrence Steadman
    41: Sacha's dad ( Blond girl )
    42: Haywire
    43: Bill Kim's Assistant
    44: Gun Dealer
    45: Roof Secret Service Agent
    46: Hollander Hooker
    47: Dr. Stammel (psychiatrist)
    48: Panama Prostitute
    49: Sniper 1 (in Panamanian warehouse)
    50: Sniper 2
    51: Bill Kim
#28.10.2007 10:38 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Emeğinize Sağlık
#17.12.2022 15:13 0 0 0