Mesleki Eğitim Hakkında Bilgi

Son güncelleme: 29.11.2007 21:38
  • Kısa sürede meslek sahibi olmak veya belirli bir alanda uzmanlaşmak isteyenlerin başlıca tercihi mesleki ve teknik eğitim. Birçok ülkede çok sayıda eğitim kurumunun sunduğu sınırsız program seçenekleri, çeşitli iş sektörleriyle bağlantıları ile mesleki eğitimin popülaritesi giderek artmakta.

    Mesleki ve teknik eğitim kurumları başlangıçtan profesyonel seviyeye kadar eğitim verereköğrencileri seçtikleri alanda iş sahibi olmalarını sağlıyor. Çeşitli sahalarda sertifika ve diploma programları mesleki ve teknik eğitimin başlıca alanlarından birisidir. programlar öğrencilere çok yönlü bir eğitim sunarak başarıyla meslek sahibi kılmayı amaçlar. Teorik eğitim yanında çeşitli şirketler bünyesinde öğrenciler staj eğitimi alırlar.

    Diplona ve sertifika eğitimi yanında mesleki ve teknik okullar iki yıllık ön lisans programları da sunarlar. Öğrenciler bu kurumlardaki ön lisasns eğitimi sonrası dört yıllık üniversitelere geçiş yapma hakkına sahiptir. kuruluş itibariyle bölgesel eğitim kurumları olan ancak zamanla uluslararası boyut kazanan bu okullar kuruluş amacına uygun olarak ekonomik şartlarda eğitim sunar ve giriş koşuları nispeten kolaydır.

    Bu okullar ABD ve Kanada'da commumity kolej, İngiltere'de ileri eğitim kurumları, Avustralya'da TAFE olarak adlandırılır
#29.11.2007 21:38 0 0 0