kasarli bolu simidi

Son güncelleme: 13.12.2007 16:51
  • kasarli bolu simidi
    malzemeler:
    hamur icin,
    4 su bardagi un
    yarim yas maya
    yarim cay bardagi sivi yag
    1tatli kasigi seker
    1tatli kasigi tuz
    aldigi kadar su
    ici icin,
    1 kase kasar peynir rendesi
    1 corba kasigi kekik
    1 tatli kasigi pulbiber
    1 kase susam

    yapilisi:

    yukardaki malzemelerden kulak memesi yumsakliginda hamur elde edilir ve mayalanmaya birakilir,kasar peynir kekik ve pulbiber karistirilir.mayalanmis hamurdan ceviz büyüklügünde bezeler yapilir bezeler acilir icine kasar peynir konur sarilir ve simit sekli verilir önce suya sonrada susama batirilir ve tepsiye alinir 15 dakika tepside mayalanir sonra firina verilir.cok güzel bir lezzet oluyor afiyet olsun
#06.12.2007 19:57 0 0 0
  • ellerine saglik Ozlem
#07.12.2007 09:42 0 0 0
  • çok güzel bir tarif.hemen deneyecegim özlem
#08.12.2007 14:25 0 0 0
#13.12.2007 14:50 0 0 0
  • çok güzel oldu.saol arkadaşım
#13.12.2007 16:51 0 0 0