Aynı eşyalar, farklı tarzlar

Son güncelleme: 07.12.2007 09:37
  • noimage

    Tarzınızı değiştirmek için ille de bütün eşyalarınızı atıp yenilerini almanız gerekmez. Doğru aksesuarları kullanmak yeterli...

    Evinizi değiştirmek istiyorsunuz ama bazı eşyalaınıza çok bağlısınız. Onlardan vazgeçmemek için bu değişim planınızı sürekli erteliyorsanız, buna hiç gerek yok. Ufak tefek değişikliklerle çok belirgin bir tarza sahip olablirsiniz.

    Örnek olarak herkesin evinde bulunabilecek eşyaları baz alalım:
    • 4 kanepe
    • 4 raf sistemi
    • 4 aydınlatma

    Mekanları dekore ederken, çoğu zaman belli kalıplara uyup, bu kalıpların dışına çıkmaktan çekiniriz. Oysa bu kalıpları biraz kırıp, dışına çıktığınızda oldukça başarılı sonuçlara ulaşabilirsiniz.

    Vazgeçemediğiniz bazı eşyaları, değişik mobilya ve aksesuarla harmanladığınızda mekanınızın nasıl farklı bir boyut kazandığını görecek ve orayı tanıyamayacaksınız. Biz, odamızda sabit bir kanepe, duvar ünitesi ve aydınlatma seçip, onları farklı eşyalarla kombinleyerek alternatif çözümler yaratabilirsiniz.

    Doğanın renkleriyle sıcak bir stil
    Bu kombinasyonda aydınlık bir mekan hedefledik ve yeşili baskın olarak kullandık. Sabit yeşil kanepeye beyaz, country tarzında bir kanepe eşlik ediyor. Koltuklar ise modern tarzda ve siyah-beyaz bütünlüğünü yansıtıyor.

    Perdenin rengine ve desenlerine uygun olarak, karşı duvarda aynı renk ve tonlarda bir tablo mekanı zenginleştiriyor. Klasik tarzdaki yeşil tırnak ise tezatı sağlamakta başarılı. Tablolar, aydınlatma ve aksesuarlar da, siyah-beyaz bütünlüğünü destekliyor.

    Yumuşak dokularla klasik bir stil
    Beyaz ve yeşile uygun olarak mürdüm rengine karar verip diğer eşya ve aksesuarları bu renk doğrultusunda seçtik. Aslı L olan siyah ahşap kanepeyi ayrı ayrı kullanmayı tercih ettik ve sabit olan yeşil kanepeyle, oturma alanı oldukça fazla bir yaşam alanı ortaya çıkardık.

    Mürdüm rengi keçe pufu sehpa olarak kullandık ve alanın ortasına yerleştirdik. Aydınlatmanın tarzına uygun olarak seçtiğimiz modern tabureyle hem klasik hem de modern tarzı bir arada barındırmış olduk.
#07.12.2007 08:56 0 0 0
  • eşyaların yerlerini degiştirerek daha güzel bir görüntü elde ederiz.saol sindy
#07.12.2007 09:37 0 0 0