KEKLİ BAKLAVA

Son güncelleme: 08.02.2008 07:20

  • MALZEMELER

    Hamuru için;
    1 yumurta
    1 çay bardağı süt
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    Aldığı kadar un

    Kek Malzemeleri için;

    4 yumurta
    1,5 su bardağı şeker
    1,5 su bardağı un
    1 su bardağı dövülmüş ceviz

    Şerbeti için;

    5 su bardağı şeker
    5 su bardağı su
    YAPILIŞI:
    Tüm hamur malzemelerini karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında yoğurun, daha sonra 20 eşit parçaya bölün. Bütün parçaları pasta tabağı büyüklüğünde açıp 2 adet 10 katlı hamur elde edin. Tepsi büyüklüğünce merdane ile açın. 10′lu bir grubu tepsinin altına yerleştirin. Kek malzemelerinin hepsini karıştırdıktan sonra tepsideki hamurun üzerine dökün, daha sonra diğer 10′lu grubu kekin üzerine yerleştirin. .Büyük baklava dilimleri halinde kesin, üzerine 1 su bardağı margarin ve 1 su bardağı sıvı yağ kızdırıp dökün. Fırında kızartın.Tatlı soğuk şerbeti ılık olarak üzerine gezdirin.
#10.12.2007 10:47 0 0 0
  • guzel bi tarife benziyo ama sanirim cok kalorilir
    emegine saglik SU-PERISI
#10.12.2007 15:59 0 0 0
  • eline sağlık canım bizede afiyet olsun demek düşüyo
#14.12.2007 01:00 0 0 0
  • hem kek hem baklava ikisi bir arada biraz cesaret ister ya ellerine sağlık ablacım
#08.02.2008 07:20 0 0 0