Hamuru için;
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kek Malzemeleri için;
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için;
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
YAPILIŞI:
Tüm hamur malzemelerini karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında yoğurun, daha sonra 20 eşit parçaya bölün. Bütün parçaları pasta tabağı büyüklüğünde açıp 2 adet 10 katlı hamur elde edin. Tepsi büyüklüğünce merdane ile açın. 10′lu bir grubu tepsinin altına yerleştirin. Kek malzemelerinin hepsini karıştırdıktan sonra tepsideki hamurun üzerine dökün, daha sonra diğer 10′lu grubu kekin üzerine yerleştirin. .Büyük baklava dilimleri halinde kesin, üzerine 1 su bardağı margarin ve 1 su bardağı sıvı yağ kızdırıp dökün. Fırında kızartın.Tatlı soğuk şerbeti ılık olarak üzerine gezdirin.