Adrian Mutu’da doping saptandı

Son güncelleme: 19.10.2004 11:35
  • noimage
    İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea ve Romanya Milli Takımı’nın golcüsü Adrian Mutu’nun, takımının idmanı sonrası yapılan testlerde kokain maddesi kullandığı tespit edildi.

    İngiltere Futbolcular Birliği, Mutu’nun testlerinin pozitif olduğunu doğrularken, Rumen futbolcu kokain kullanmadığını ileri sürdü. Mutu’nun menajeri Gheorghe Popescu da, böyle bir şeyin mümkün olamayacağını belirtti.

    Chelsea takımında teknik direktör Jose Mourinho’nun göreve gelişinden sonra ilk 11’deki yerini kaybeden Mutu, geçen hafta Romanya Milli Takımı’nda oynamak için takım kampını yarıda bırakarak ülkesine gitmişti.
    İngiliz kulübüne Ağustos 2003’te transfer olan Mutu, Chelsea formasıyla çıktığı 38 maçta 10 gol attı. Bir dönem Galatasaray’ın da trasfer listesinde bulunan genç golcünün ikinci analizi de pozitif çıkarsa 6 aydan 2 yıla kadar sahalardan uzaklaştırılabilecek.
    İngiliz The Sun gazetesi, 25 yaşındaki futbolcunun, uyuşturucu maddesi kokain kullandığını iddia etmiş ve test sonuçlarının pozitif çıkması nedeniyle Mutu’nun ağır ceza alacağını öne sürmüştü.
#19.10.2004 11:35 0 0 0