Naklen yayında çözüm arayışı

Son güncelleme: 19.10.2004 17:06
  • Toplantıda lig maçlarının televizyondan yayını sorunu ele alındı
    Türkiye Basketbol Ligi'nin başlamasına sayılı günler kala naklen yayın konusu hala netleşmedi.Federasyon Başkanı Turgay Demirel ile kulüp temsilcileri çözüm için İstanbul'da biraraya geldi.

    Abdi İpekçi Spor Salonu içinde bulunan Basketbol Federasyonu merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve genel sekreter Ali Özsoy'un yanı sıra, Türk Telekomspor dışındaki kulüplerinden temsilciler katıldı.

    İki gün içinde sonuca varılacak

    Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Turgay Demirel, lig maçlarını yayınlamak için başvuran kuruluşlarla görüşmelerin sürdüğünü ve kulüp temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunmak için biraraya geldiklerini kaydederek, iki gün içinde kesin sonucu açıklayacağız dedi.

    Gelir paylaşımını ortak kurul belirleyecek

    Öte yandan, kulüp temsilcilerinden yetki alan Basketbol Federasyonu'nun, naklen yayınlardan elde edilecek gelirin paylaşım esaslarının belirlenmesi için Naklen Yayın Gelir Dağıtım Kurulu oluşturduğu, bu kurulda Efes Pilsen, Galatasaray, Pınar Karşıyaka ve Darüşşafaka kulüpleri ile federasyondan bir temsilcinin yer alacağı bildirildi.

    Haftada iki maç yayını

    Bu arada, Efes Pilsen ve Ülkerspor kulüplerinin bu yıl da naklen yayın gelirlerinden pay almayacağı kaydedilirken, naklen yayın görüşmelerinin de haftada iki maç üzerinden yapıldığı kaydedildi.
#19.10.2004 17:06 0 0 0