Hercai Nektarkuşu

Son güncelleme: 17.12.2007 11:32
  • Temel Özellikleri


    çok az kuş, nektar kuşundan daha renklidir. Sinek kuşunun eski dünyadaki karşılığıdır, fakat havada sabit durma yeteneğinden mahrumdur.

    Kuşodasında çeviktir, bir sap veya dal üzerindeki cıceğe tüneyebilir. Dar gagası ile bitkinin özünü çıkarabilir.

    Beslenme ve Barınma
    Nektar ve düzenli olarak meyve sinekleri gibi böceklere ihtiyaç duyar. Asyalı nektar kuşu, genllikle Afrika'da olanlara göre daha böcekçildir. Dilimlenmiş meyve ve iyi cins düzgaga gıdasını diyetlerine ekleyebilirsiniz.

    Kızıl göğüslü nektar kuşu erkeği renge yönelik beslenmelidir. Yılın belirli kısımlarında dışarıda tutulabilirlerse de, soğuk havalarda içeriye alınmalıdırlar.

    üreme
    üreme zamanında nektarkuşları, kendi yuvalarını yapmak için iyi otlar ve örümcek ağlarını kullanabilirler. çiftleri üreme mevsiminde kendi halinde ayrı bırakın, çünkü erkek kuş genellikle diğer kuşlara karşı saldırganlaşabilir.

    çeşitler
    Kızıl göğüslü nektar kuşu (Nectarinia Senegalensis), üretilmesi ve bakılması en kolay türlerdendir.

    Diğer Adları: Nectarinia Venusta
    Ortalama Boy: 10 cm

    Ortalama Ömür: 7 yıl

    Cinsiyet: Dişiler erkeklerden daha mattır, tüylerinde zeytuni yeşil renk hakimdir.

    Üreme: Kuluçka 14 gün sürer, tüylenme 14 gün sonra olur.

    Genç Kuşlar: Erişkin dişilere benzerler.

    Ayırt Edici Özellikleri: Gaga: Gaga hafifçe kıvrıktır, cıceklerden nektar toplamk için belirgin bir şekilde sivrilmiştir. Dil, gagadan uzundur. Erkek Tüyleri: Hercai nektarkuşu erkeklerinin özellikle baş ve sırtlarında yanardöner tüyleri vardır. Dişi Tüyleri: Erkekle karşılaştırıldığında, farklı türlerin ayrılmasını zorlaştıracak kadar sönük renklidirler.

    kaynak
#17.12.2007 11:32 0 0 0