Geveze Lori

Son güncelleme: 17.12.2007 11:51
  • Temel Özellikleri


    İnsanın aklını başından alcak kadar etkileyici, bu renk dolu kuşlar canlı ve meraklıdırlar. Kısa zamanda, kuşhanede bile yaşıyor olsalar, uysallaşırlar. geveze lorilerin tek kusurları yüksek sesleridir.

    çiftler genellikle gönüllüce yuvalarlar, gerçi bu durum birçok fırça dilli papağanda vardır ve iyi ebeveynlerdir.

    Beslenme ve Barınma
    Geveze loriler meyva, yeşil gıda ve biraz tohum ile daima kapalı kapta günde bir veya iki kez nektar solusyonu isterler. özellikle yuvada yavru varken, un kurtlarını da tadabilirler. Aynı zamanda kabuklu pirinç de alabilirler.

    Dayanıklı kuşlardır. Bu ve benzer ölçülerdeki loriler yaklaşık 3.5 metre uzunluğunda odaya ihtiyaç duyarlar. çiftleri bitişik kuşhanede yerleştirmemeye gayret ediniz.

    Tüneklerin nektar ve döküntülerle yapışkanlaşmamalarını kontrol etmek gerekir, eğer öyleyse yıkamak ve yenilemek gerekir. Bu kuşlar, tünekleri gagalarını şekilli tutmak için gagalarlar.

    üreme Bu kuşar nispeten hırpalayıcı kuşlar olduklarından, sağlam bir folluk gerekir. Aynı zamanda yavruların sıvı döküntülerini emmesi ve yuvalarını döşemesi için bol miktarda yumuşak tahta vermek iyidir.

    Eğer folluğun içi çok ıslak olursa ya yumuşak tahtalar ekleyin ya da bir petshop'dan alacağınız kaba talaşları yerleştirin. Rahatsızlığı azaltmak için yuvayı sabitlemek gerekir ki, sonra temizlemesi kolay olsun.

    Diğer Adları: Lorius Garrulus
    Ortalama Boy: 30 cm

    Ortalama Ömür: 25 yıl

    Cinsiyet: Bilimsel tespit gerekir.

    Üreme: Kuluçka 28 gün sürer, tüylenme 80 gün sonra olur.

    Genç Kuşlar: Görünüşte erişkinlere benzerler, fakat gagaları ve irisleri daha koyudur.

    Ayırt Edici Özellikleri: Gaga: Temelde erişkinlerde turuncudur, fakat genç kuşlarda gaganın ucuna kadar uzanan koyu işaretler vardır. Göz Halkası: Grimsi beyaz çıplak bir alan gözleri çevreler, fakat cereden tüylere ayrılmıştır. Sırt: Sıttaki sarı alan kuşun sarı sırtlılar türünden (L.G. Flavopalliatus) olduğunu gösterir. Kanatlar: Kantlardaki yeşil renk hafif yanardönerdir. Ayaklar: Ayaklar ve pençeler geveze lorilerde gridir.

    kaynak
#17.12.2007 11:51 0 0 0