Közlenmiş karnıyarık

Son güncelleme: 25.12.2007 16:20
  • Gerekli malzeme:

    2 patlıcan
    1 soğan
    3-4 diş sarımsak
    1 domates (süsleme için ayrıca 2 dilim domates)
    1 sivribiber (süsleme için ayrıca 2 adet sivri biber)
    120 gr yağsız kıyma
    1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 çay bardağı su
    Tuz, karabiber

    Harcın hazırlanışı:

    2 çorba kaşığı sıvıyağda ince doğranmış soğan, sarımsak, biber ve domatesleri hafifçe öldürün. Kıymayı ilave edip pişinceye kadar kavurun. Tuz, karabiber ve maydanoz ekleyin.
    Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup ısıya dayanıklı cam bir kaba alın. Patlıcanların ortasını boylamasına bıçak ile yarın.
    Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun. 1 çay bardağı su ilave edin. Üzerlerine birer dilim domates ve sivribiber yerleştirin.
    Önceden 230 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
#18.12.2007 10:31 0 0 0
  • emegine saglık sindy
#25.12.2007 16:20 0 0 0