Tansiyonu dengeleyen ödüllü cihaz

Son güncelleme: 28.12.2007 14:18
  • İnsanları tehdit eden ve birçok hastalığın tetikleyicisi tansiyona alternatif tedaviler deneniyor. Sınır tanımayan gelişmeler, özellikle ilaca cevap veremeyen tansiyon hastalarına yeni umut kapıları açıyor.

    Tıpta büyük buluş olarak nitelendirilen elektroakupunktur yöntemiyle bugün tansiyonun yanında migren, kalp krizleri, böbrek yetmezlikleri, panik atak, halsizlik, baş dönmesi, cinsel uyumsuzluklar ile körlüğe kadar varan olumsuzluklara farklı tedavi şekilleri uygulanıyor. Son dönemde tıptaki yeni gelişmenin adı tansiyonu elektroakupunktur ile dengelemek. Şu anda tedaviye destek olarak denemeler yapılıyor. Uygulamalarda tansiyon dengeleyicisi olarak Jintong adında bir cihaz kullanılıyor. Bu cihazın dünyada başka benzer çeşidi henüz icat edilmedi ve patenti alınmadı. Tıp uzmanları, 15 milyon tansiyon hastasının yaşadığı Türkiye'de söz konusu cihazın büyük yararlar sağlayacağını bildiriyor. Uzmanlar dünyada tansiyon hastalıklarının derecesine göre cihazın kategorik olarak tecrübe edildiğini ve olumlu sonuçlar alındığını söylüyorlar.

    "MİKRO ELEKTROYA DÖNÜLMESİ TIPTA DEVRİM "

    Tansiyon dengeleyici cihaz Jintong'un Türkiye'deki tek distribütörü ERG Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güngör tıptaki yenilikleri sürekli takip ettiğini belirtiyor. Güngör, 2008 yılından itibaren Türkiye'nin her tarafından bulunabilecek Jintong'un elektroakupunkturun tıp açısından belki de ilk ürünü olması hasebiyle olayın sevindirici bulunduğunu kaydediyor. Olayın çeyrek asırlık bir araştırma sonunda bu safhaya geldiğini hatırlatan Güngör, bugün için tansiyonda tıp dünyasının olmazları başardığını, ancak bu kadar çalışmaya karşılık mikro elektronik yönteme dönülmesinin fevkalade önemli bir gelişme olarak sayılabileceğini dile getiriyor.

    Şu ana kadar en etkili buluşun son dönemdeki Avrupa'dan patentli tansiyon dengeleyici Jintong cihazı olduğunu tekrarlayan Güngör, "Tıp tansiyonla ilgili mutlaka kesin bir çare bulmak zorunda. Sanayi toplumlarında yetişkin nüfusun yüzde 20'ye yakını tansiyon rahatsızlığı ile karşı karşıya. Hatta çoğu insan da tansiyon hastası olduğunun farkında değil. Diğer taraftan tansiyon en fazla kadınlarımızı tehdit ediyor. Bugün kullanılan ilaçların dahi tansiyon hastalığı oluşturduğu dikkate alınırsa tehlikenin ne kadar büyük olduğu ortaya çıkıyor" açıklamasını yapıyor.

    "BİLDİĞİMİZ FONKSİYONLAR CİHAZLAŞTIRILMIŞ"

    Elektroakupunkturun insan vücudundaki tıbbi noktalara özgün etkileri ortaya çıktıkça bu etkilere yönelik pratik kullanımlı elektronik aletlerin de yapılmaya başlandığını vurgulayan Erkan Güngör, "Örneğin tüm dünyadaki tıp çevreleri tarafından çalışmaları yapılan bilekteki P6 noktası çok güçlü bir bölge. Hatta baygınlık geçiren insanlarımız rahatlasın diye kolonya veya buna benzer şeylerle bilekleri ovulur. İşte bileğe takılan böyle bir aletle bu nokta çok kolay uyarılabiliyor. Burada önemli olan aletin niteliği. Ancak sadece bulantı için yapılan bir aleti tansiyon için kullanmamalısınız. Bulantı için yapılan aleti bulantılarınız için, tansiyon düzenlemek için yapılan aleti tansiyon için kullandığımızda müspet etkilerini gözlemleyebilirsiniz. Her alet özel bir frekans içerir ve ona yönelik de bir etkisi vardır. Bir önemli husus da hamileler ve kalp pili olan hastaların bu cihazları kullanması doğru değildir" diye konuşuyor.
#28.12.2007 14:18 0 0 0