Çatlak Kurabiye

Son güncelleme: 09.01.2008 10:24


  • Malzemeler

    1 pk margarin
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 pk pudra şekeri
    1 pk kabartma tozu
    1 pk kakao
    3 adet yumurta
    1 çay bardağı yoğurt
    hindistan cevizi


    Yapılışı

    derin bir kapta önce yumurta ve yoğurt sıvı yağ ve pudra şekerini ve kakao yuçırpın daha sonra oda sıcaklığında yumuşamış margarini ekleyerek yoğurmaya devam edin kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ekleyip yoğurun kabartma tozunu hamuru tamamen yoğurduktan sonra ekleyin çünkü kuarbiyeden istediğiniz sonucu almanız için iyi olur

    ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırın sadece üst tarafını tabiki daha sonra 180 derecede üzeri çatlayana kadar pişirin afiyet olsun
#07.01.2008 15:50 0 0 0
  • ben hindistan cevizi yerine kıyılmış cevize buluyorum daha güzel oluyor.
#07.01.2008 17:19 0 0 0
  • guzel tarifin icin tesekkurler AsYa
#09.01.2008 09:55 0 0 0
  • Eline sağlık Asya
#09.01.2008 10:24 0 0 0