BJK AKATLAR SPOR VE KÜLTÜR KOMPLEKSİ

Son güncelleme: 31.10.2004 09:26
  • BJK AKATLAR SPOR VE KÜLTÜR KOMPLEKSİ

    (26/10/2004 14:23)

    noimage

    Her zaman örnek ve öncü tesislere imza atan Kulübümüz, tüm Beşiktaşlıların gurur duyacağı muhteşem bir spor ve kültür kompleksini hizmete sunuyor. Kompleks, 30 Ekim Cumartesi günü Beşiktaş-İTÜ basketbol maçı ile resmen açılacak.

    Fotoğraflar İçin Tıklayınız...
    BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi, 45 dönümlük arazi üzerinde yer almaktadır. Arazide; çok amaçlı spor salonu, 6 adet tenis kortu, bir büyük 4 adet halı saha, kapalı otopark, kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, Türkiyenin en büyük bowling salonu, alışveriş merkezi ve restaurantlar olarak planlanmış; şu anda 5.600 metrekare zemine oturan, 8.500 metrekareyi kapsayan spor salonu faaliyete geçecek hale getirilmiştir.

    Spor karşılaşmalarında, 3.200 seyirci kapasitesine sahip olan BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi; şov, gösteri ve konserlerde 4.500 kişilik kapasiteye sahip olabilecektir.

    120 metrekarelik bir adet kafetarya, 210 metrekarelik 2 adet restaurant, maç ve gösteri esnasında seyircilere hizmet verebilmesi için salonda 5 adet büfe, protokol ve diğer seyirciler için ayrı dinlenme salonları, 3 büyük ve 4 küçük olmak üzere 80 kişilik özel localar mevcuttur.

    Seyirci kapasitesine göre, erkekler için 29 adet WC, 31 adet pisuvar, 22 adet lavabo, bayanlar için 18 adet WC, 19 adet lavabo ve engelliler için özel tasarlanmış WC, ayrıca engelliler için de özel seyir yerleri ayarlanmıştır.

    Misafir seyirciler için ayrı ana giriş kapısı ve oturma bölümü, diğer seyircilerin maç veya gösterileri izleyebilmesi için 3 ayrı ana giriş kapısı, tahliye için de 7 adet kapı mevcut olup, protokol için ayrı kapı ve kat otoparkı düzenlenmiştir.

    BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksinde güvenlik önlemlerine de önem verilmiştir. Yangın ihtimaline karşılık tesisat çekilmiş, elektrik kesilmesine karşı bütün salon aydınlatmalarını kesintisiz karşılayabilecek kapasitede jeneratör sistemi kurulmuştur.

    Yaz aylarında kullanılmak üzere 1.100 metrekarelik açık terasın yanı sıra, salonda basketbol ve voleybol takımlarımızın arka arkaya maç yapılabilmelerini sağlayacak şekilde 4 ayrı soyunma odası yer almaktadır. Her soyunma odası içerisinde 10 adet duş, 3er adet pisuvar, özel soyunma dolapları, masaj odaları yapılmıştır.

    BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksinin salon aydınlatmaları ve parke zemini, FIBA standartlarına uygun ve en kaliteli malzemeler kullanılarak yapılmıştır. Seyirciler ve sporcuların konforu düşünülerek klima sistemi kurulmuştur.

    Şov gösterilerinde ses kalitesini artırmak için akustik tavanlar ve ses düzeni yaptırılmıştır. Sahne sanatçıları için 14 adet kulis, assolist için duş ve WCsi olan özel oda, diğer sanatçıların kullanımına ayrılmış özel 5 adet duş, 7 adet WC, oda içlerinden sahnedeki gösteriyi takip edebilmeleri için kamera ve TV sistemi, şov-gösteri ve konserlerde seyirci kapasitesi düşünülerek saha kotunda seyirciler için 6 adet WC yapılmıştır.

    Tüm mekanlar havalandırma ve ısıtma sistemleriyle donatılmıştır.

    Hakemlerimiz için 4 adet, içerisinde duşu ve WCsi bulunan odalarımız mevcuttur. 300 metrekarelik fitness center içerisinde erkek ve bayan soyunma, duş ve masaj odaları yer almaktadır. Sporcularımız için 75 metrekarelik dinlenme salonu, ayrıca konferans ve röportaj salonu bulunmaktadır. Antrenör, menajerler, yönetim ve muhabese için hizmet ve depolama odaları yaptırılmıştır.
#26.10.2004 15:16 0 0 0
  • Akatlar Basına Tanıtıldı

    (26/10/2004 20:36)



    BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi, Başkanımız Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin basına verdiği iftar yemeği ile medya mensuplarına tanıtıldı.


    30 Ekim Cumartesi günü Beşiktaş ile İTÜ arasında oynanacak basketbol maçıyla resmi açılışı yapılacak olan BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi, medyaya tanıtıldı. Başkanımız Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz iftar yemeği öncesinde medya mensuplarıyla birlikte kompleksi gezdirdiler. Mültivizyon gösterisi sonrasında tesiste verilen iftar yemeğine yazılı ve görsel basından yaklaşık 200 davetli katıldı.
#26.10.2004 21:17 0 0 0
  • Akatlar Muhteşem Bir Törenle Açıldı

    (30/10/2004 15:14)



    Akatlar Spor ve Kültür Kompleksimizin açılışını, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve İstanbul Valisi Muammer Güler, Başkanımız Yıldırım Demirören ile birlikte yaptılar.


    Açılış törenine Divan Kurulu Başkanımız Şeref Nasır ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, TSYD Başkanı Onur Belge ve çok sayıda Kongre Üyemiz de katıldılar.

    Protokol Tribününün ilk iki sırası Kurucularımız anısına çiçeklerle süslenerek boş bırakılırken, taraftarlarımız da salondaki coşkuya tezahüratları ile katıldılar. Şölende ilk olarak Ufuk Sarıca yönetimindeki Spor Okullarımızın öğrencileri bir gösteri maçı yaptı. Bu karşılaşmanın ardından sahne alan Anadolu Ateşinin gösterisi büyük beğeni ile izlenirken basının açılışımıza gösterdiği ilgi de dikkat çekti.

    Başkanımız Yıldırım Demirören konuşmasını yapmak üzere kürsüye Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte gelirken, Türkiyenin en eski spor kulübü olarak, Akatlar Spor ve Kültür Kompleksini öncelikle Beşiktaşımıza, daha sonra da Türk Sporuna kazandırmanın gurunu yaşıyoruz dedi. Demirören, tesislerin hizmete girmesinde katkıları bulunan Sayın Süleyman Seba, Sayın Serdar Bilgili ve Yönetim Kuruluna, Beşiktaş Belediye Başkanı Sayın İsmail Ünala ve Avukat Erdoğan Tuncere teşekkür ettiğini belirtirken, Kompleksin yapım maliyeti hakkında da bilgi verdi. Akatlar Spor ve Kültür Merkezinin hem spora hem de sanata hizmet edeceğini belirten Başkanımız, tesislerimizin spor ve sergi sarayı ruhunun yeniden canlandırılmasına vesile olmasını temenni etti. Demiören, dünya kulübü olma yolunda önemli bir adım daha attkılarına dikkat çekerek, taraftarlarımızdan bu sezon maçlarını Akatlarda yapacak olan basketbol ve voleybol takımlarımıza destek olmalarını istedi.

    Göreve geldiklerinden beri verdikleri tüm sözleri yerine getirdiklerini belirten Demirören, BJK İnönü Stadını, BJK TVyi ve Akatlar Spor ve Kültür Kompleksini söz verdiğimiz tarihe yetiştirmenin büyük gururunu yaşıyoruz. 6 ay sonra yine böyle bir Cumartesi günü, 30 Nisanda, büyük bir projenin (Fulya Projesi) temelini atacağız. Bu mutlu güne hepinizi şimdiden davet ediyorum. Camiamıza hayırlı olsun dedi.

    Başkanımızın ardından bir konuşma yapan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise, 10 yıl önce hizmete giren Akatlar, 10 yıl sonra Komplekse dönüştü. Bunu da ülkemizin en köklü ve en güçlü kulüplerinden biri olan Beşiktaş gerçekleştirdi. Beşiktaş Jimnastik Kulübüne en kısa sürede bir hazine arazisi tahsis edeceğiz ve buraya atletizm pisti yapılacak. Bu projenin temelini de birlikte atacağız açıklamasını yaptı.

    Konuşmaların ardından BJK Akatlar Spor ve Kültür Merkezi projesinde emeği geçenlere plaketleri verildi. Plaket töreninin tamamlanması sonrasında Kompleksimizin açılış kurdelasını Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İstanbul Valisi Muammer Güler, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve Divan Kurulu Başkanımız Şeref Nasır, Başkanımız Yıldırım Demirören'le birlikte kesti ve sonrasında potaya başlama atışı yaptılar

    noimage
#31.10.2004 09:26 0 0 0