Şehriyeli Balık Çorbası

Son güncelleme: 13.02.2008 08:37
  • malzemeler

    800-1000 gr'lık beyaz etli balık
    3 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 su bardağı tel şehriye
    3 adet orta boy domates
    1 adet soğan
    1 diş sarımsak
    Tuz, karabiber
    8 su bardağı su

    tarifi

    Tencereye yağ konur. İnce kıyılmış soğan ve sarımsak eklenir, kavrulur. Rendelenmiş domates atılır, salçamsı kıvam alana dek pişirilir. Üzerine kaynar su katılır, parçalara bölünmüş balık eti ve şehriye ilave edilir. Ara sıra karıştırarak şehriyeler kabarana kadar pişirilir. Tuz ve karabiber katılır. Birkaç dakika sonra ateşten alınır. Sıcak olarak servise sunulurken üzerine kıyılmış maydonoz serpilir. Limon eşliğinde sofraya getirilir.
    Not: Fener, kırlangıç, levrek gibi türler beyaz etli balıklardır.
#09.01.2008 09:33 0 0 0
  • Emegine saglık sindy.
#09.01.2008 15:53 0 0 0
  • ellerine saglık sindy
#13.02.2008 08:23 0 0 0
  • ellerine saglık sindy abla
#13.02.2008 08:37 0 0 0