SÜRPRİZ KURABİYE

Son güncelleme: 12.01.2008 18:36
  • Malzemeler:



    150 gr. yumuşak margarin

    4 yemek kaşığı sıvıyağ

    2 yumurta

    4 yemek kaşığı süt

    1 çay bardağı pudra şekeri

    1 paket vanilya

    Yarım paket kabartma tozu

    2 yemek kaşığı kakao

    Aldığı kadar un





    Uygulama:



    Çukur bir kapta yumurtalar, şeker, sütü şeker eriyinceye kadar karıştırın.
    Yumuşamış margarin ve sıvı yağı ilave edin. vanilya ve kabartma tozunu katarak
    unu azar azar ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. hamuru iki
    parçaya bölün. Bir kısmına kakao ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru yaş bez altında
    15-20 dakika dinlendirin. Unladığınız tezgahın üzerinde kakaolu ve beyaz
    hamurdan ayrı ayrı parçalar koparıp 1 cm. Kalınlığında açın. İstediğiniz
    şekillerdeki kalıplarla kesin. Kestiğiniz kalıpların ortalarını başka bir
    kalıpla daha kesin. En içteki hamurları çıkartıp değiş tokuş yapın. Yağlanmış
    fırın tepsisine dizin. 180 derecede ısıtılmış fırında pembe renkte kızartın.
#11.01.2008 22:09 0 0 0
  • eline emegine saglık.
#12.01.2008 11:53 0 0 0
  • ellerine saglik AsYa
#12.01.2008 18:36 0 0 0