Jürgen Klinsmann Bayern Münih de

Son güncelleme: 12.01.2008 08:38
  • ''Yeni görevime sevindim''

    noimage



    Bundesliga takımlarından Bayern Münih'de 2 yıllık sözleşme imzalayarak gelecek sezondan itibaren teknik direktör olarak görev yapacak olan Almanya Milli Futbol Takımı'nın eski teknik direktörü Jürgen Klinsmann, yeni görevine sevindiğini söyledi.


    Klinsmann, bugün Münih kentinde düzenlenen basın toplantısında, 1 Temmuzda başlayacağı yeni görevine hazır olduğunu belirterek, ''Bayern Münih'deki yeni görevime seviniyorum. Bana getirilen bu tekliften dolayı gurur duydum'' dedi.

    Bayern Münih Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rumenigge'nin kendisini aradığını belirten Klinsmann, ''Eşimle çok hızlı bir şekilde 'olabilir' cevabını verdik'' diye konuştu.

    Bayern Münih'de beklentilerin yüksek olduğunu bildiğini ifade eden Klinsmann, Alman Milli Takımı'na getirdiği futbol anlayışını Bayern Münih'de de sürdüreceğini, bu anlayışın çok basit olduğunu, oyuncuları teker teker daha iyi hale getirerek böylelikle tüm takımı daha iyi yapmak istediğini belirtti.

    Klinsmann, takımı çalıştıracak uluslararası bir teknik kadro oluşturacağını da sözlerine ekledi.

    Rumenigge de Klinsmann'la 2 yıllığına bir sözleşme imzaladıklarını belirterek, ''Klinsmann bizim tarafımızdan istenen bir adaydı. Sürekli temastaydık'' dedi.

    Alman futbolunun efsane ismi ve Bayern Münih'in başkanı Franz Beckenbauer de Klinsmann'ın seçiminin cesur bir karar olmadığını, çok akıllıca ve iyi düşünülmüş bir karar olduğunu ifade ederek, Klinsmann'ın, Alman Milli Takımı'na getirdiği yeni yöntemlerle başarılı olduğunu, Bayern Münih'de de başarılı olacağına inandığını söyledi.

    Beckenbauer, Klinsmann'ı Alman Milli Takımı'ndan, Bayern Münih'de oyuncu olarak ve Alman Milli Takımı'nda teknik direktör olarak iyi tanıdığını belirterek, ''Klinsmann modern bir teknik direktör. Başka bir yere de gidebilirdi. İyi ve başarılı bir gelecek diliyorum'' diye konuştu.

    Takımın menajeri Uli Hoeness de sezonun ikinci yarısının sakin bir şekilde geçmesini dileyerek, sezon sonuna kadar görevde kalacak olan Ottmar Hitzfeld'in ve oyuncuların rahat bırakılmaları çağrısında bulundu.

    Alman Milli Takımı'nın teknik direktörü Joachim Löw ise Klinsmann'ın bu göreve getirilmesinin kendisi için sürpriz ve Klinsmann'ın Alman futbolu için bir kazanç olduğunu ifade etti.

    Bayern Münih ve Alman Milli Takımı oyuncusu Miroslav Klose de Klinsmann'ın iyi bir seçim olduğunu belirtirken, Klose'nin takım arkadaşı Bastian Schweinsteiger de ''Oyuncuların ne hissettiğini biliyor. Kendisi de büyük bir oyuncuydu'' dedi.

    Sezon sonuna kadar takımın başında kalacak olan Hitzfeld ise Bayern Münih'i tebrik ederek, Klinsmann'ın mükemmel bir teknik direktör olduğunu, ayrıca çok iyi İngilizce, Fransızca ve İtalyanca konuştuğunu, bundan dolayı oyuncularla çok rahat konuşabileceğini söyledi.

    Alman hükümet sözcüsü Ulrich Wilhelm de bugün başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, ''Başbakan Merkel de diğer milyonlarca taraftar gibi Klinsmann'ın yeniden Almanya'ya gelmesinden büyük mutluluk duyuyor'' şeklinde konuştu.



    Basarilar Baba insallah kalici olursun




#12.01.2008 08:38 0 0 0