Canım Anam

Son güncelleme: 17.01.2008 13:36
  • Her ana evladını dokuz ay karnında; dünyaya getirdikten sonra ömürboyu yüreğinde taşır. Hep koruyup kollar evladının bir teline zarar gelmemesi için elinden gelen her fedakarlığı eksik etmez. Bu duyguları çok iyi biliyorum çünkü bende bir anneyim. Anacığım yedi evladını yüreğinde taşıdığını biliyorum. Ömrünü bize vakfettiğini, başımız belada olsa ilk koşacak insanın sen olduğunu biliyorum.

    Her darda kaldığımızda darlığımızı gidermek için çırpındığını biliyorum. Sığınacak bir liman aradığımızda sana sığınabileceğimizi biliyorum. Kısacası bizim için yaşadığını biliyorum. Ve sen yaşadığın sürece güvende olacağımı biliyorum. Her anne ömrünü çocuğunun ömrüne katarak çocuğunu büyütür. Yeri gelir gecesini gündüz eder. Böyle günler çok yaşadın farkındayım.

    Yıllar öncesine dönüp baktığımda başucumda oturmuş ağlayan nur yüzlü bir kadın görüyorum. Çocukça, masumca oynadığım bir oyunun nasıl ölüm kalım meselesine dönüştüğünü, beni kurtarmak için nasıl çırpındığını, beni yaşatmaya nasıl çalıştığını tek başına verdiğin büyük savaşı hatırlıyorum. Nasıl öderim hakkını nasıl. Sırtımda Kabeye götürsem, tüm günahlarını ben üstlensem, basıp geçtiğin toprak olsam yine ödeyemem.

    Farkında olmadan, istemeden seni kırdıysam şayet affet anacığım. Bilirsin evladın seni çok sever üzülmene dayanamaz. Benim yüzümden asla gözünde bir damla yaş görmek istemem. Çünkü bu benim mahvolmam demektir. Zira seni üzersem Rabbime isyan etmiş olurum.

    Anacığım yanımızdan her gidişinde senin için endişe ediyorum. Acaba nasıl, iyimi, ilacını aldımı, yoksa unuttumu?... Kendine yemek pişirebildimi? Bizim onu özlediğimiz gibi O'da bizi özledimi? Acaba mutlumu yoksa güzel yüreği mahsunmu?

    Hep dualarımdasın anacığım. Sen benim hayat düsturum, örnek alabildiğim tek insansın. Sana ne desem bilmiyorum ki... Anlatmak istediğim herşey eksik kalıyor. Sevgimi yeterince ifade edemiyorum.
    Hiç bir güzel söz seni anlatmaya yetmiyor. Anacığım şundan emin ol; Senin beni yüreğinde taşıdığın gibi bende seni taşıyorum, ölene kadar da taşıyacağım.

    Rabbimden, sana uzun ve hayırlı ömürler diliyorum... Hangi yaşta olursak olalım sana hep muhtaç olacağız...

    Tüm Annelere....

    alıntı
#17.01.2008 13:36 0 0 0