Çikolatalı Bavaruaz

Son güncelleme: 13.02.2008 08:28
  • malzemeler:
    5 adet yumurta sarısı
    2 su bardağı süt
    2 paket 80 grlık bitter çikolata
    500ml krema
    3/4 su bardağı tozşeker
    1 çay kaşığı vanilya
    3 yaprak jelatin
    1 su bardağına yakın soğuk su

    üzerine:
    krem şanti

    yapılışı:
    çikolatayı rendeleyin. jelatinleri yumuşaması için soğuk suda bekletin. yumurta sarılarını tozşekerle birlikte bir kapta çırpın. süt, vanilya ve rendelenmiş çikolatayı bir tencereye koyup, kaynama noktasına gelene kadar bekletip ocaktan alın. şekerli yumurtalara sıcak çikolayatı, sütü yavaşça karıştırarak ekleyin. karışımı tekrar ateşe koyup karıştırmaya devam edin. koyulaşınca ateşten alın. yumuşayan jelatinleri sıcak karışıma ekleyip eriyene kadar karıştırın. karışımı ince bir süzgeçten geçirin. karıştırarak soğutun. kalıpları badem yağı ile yağlayın. kremayı çırparak kabartın ve soğuyan bavaruaza ekleyip karıştırın. karışımı kalıplara paylaştırın. buzdolabında 1-2 saat bekletip kalıpları servis tabaklarına ters çevirip çıkartın. krem şanti ile süsleyip servis yapın.
#19.01.2008 10:24 0 0 0
  • tarifin için saol AsYa.eline saglık
#19.01.2008 23:38 0 0 0
  • ellerine saglik AsYa
#20.01.2008 15:43 0 0 0
  • <<<ellerine saglık>>>
#08.02.2008 22:27 0 0 0
  • teşekkürler ASYA ellerine saglık
#13.02.2008 08:28 0 0 0