Kıymalı Cızlama

Son güncelleme: 21.01.2008 12:24
  • malzemeler.

    1 su bardağı un
    2 kibrit kutusu kadar yaş maya
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı şeker
    1 çorba kaşığı tereyağı
    İçi için :
    250 gr. kıyma
    1 Soğan
    yapılışı.
    Mayaya tuz ve şeker katarak 1 su bardağı ılık suda 10 dakika, ıslatınız. Tencereye unu ve mayayı koyarak elle çarpınız. 1 su bardağı ılık su daha ilave ederek çarpmaya devam ediniz. Suluca olan hamuru hacminin 1,5 misli kabarıncaya kadar mayalandırınız.
    Kıymayı ince doğranmış soğanla kavurunuz. Yağsız tavayı hafif kızdırıp mayalı hamurdan bir kepçe dökünüz. Sağa sola hareket ettirerek sertleşmesini sağlayınız. Kenarlarını tavadan kurtarıp ters çeviriniz. Diğer yüzünüde pişirip tencereye alınız. Üzerine tereyağ sürüp kapak örtünüz. Diğerlerimde aynı şekilde hazırlayıp üst üste koyunuz.
    İçlerine kıymalı iç koyup rulo yaparak servis tabağına yerleştiriniz
#19.01.2008 23:48 0 0 0
  • ellerine saglik SU-PERISI
#20.01.2008 15:48 0 0 0
  • teşekkürler SU-PERISI
#21.01.2008 12:24 0 0 0