Evinizin dekorasyonu geçmiş ile barışık olsun

Son güncelleme: 23.01.2008 16:50

  • noimage


    Dekorasyon dünyasına 2004 yılında geri dönen 1970'lerden kalma retro tarzı, artık bir çok evde benimsenmiş durumda. Geometrik desenler, şal desenleri ve çiçek motifleriyle canlı renkler yaşadığımız mekanlara sıcaklık katıyor. Siyah, kırmızı, fuşya, mor ve limon sarısı favori renkler.

    Retro tarzını bir evin her yerine yansıtmak biraz zor. Mesela eski ahşap koltuklarınızdan birini cilalatarak, retro kumaşlarla döşeyebilirsiniz. Beyaz cilalı ahşap bir okuma koltuğunda, renkli geometrik desenli bir kumaş, capcanlı ortamlar sağlayacaktır.

    Salonlarda retro ancak tek bir koltuk, puf ya da aksesuarlarla yansıtılabilecekken, mutfak, çocuk odası gibi mekanları tamamen bu tarzı benimseyebilir. Antrenize asacağınız iki kumaş pano, tarza uygun bir abajur, bir halı ya da retro duvar kağıtları da kullanabilirsiniz. Oturma odanızda ille de retro diyorsanız, o zaman kübik mobilyalar kullanmanız gerekiyor.

    Pencerede tül out
    Klasik dekorasyonu tercih edenler tabii ki tülleri hala kullanıyorlar. Ama retro modasına uyacaksanız, klasik tül perdeleri indirin. Tülün yerine storlar ve şeffaf ya da yarı şeffaf panolardan oluşan storlar geldi. Bir yüzeyi alüminyum kaplı, yüzde yüz treviera malzemesinden, ışığı geçiren ama güneşi yansıtmayan storlar ise henüz çok yeni.

    Kumaşla minik dokunuşlar
    Kaplatacağınız koltuğu ne sıklıkta kullandığınız çok önemli. Az kullanılan bir koltukta, diğerlerinden kolay yıpransa da şıklığı ön plana alıp, değerli bir kumaş kullanabilirsiniz. Ancak unutmayın ki ortalama bir kumaşın ömrü beş yıldır. Tabii ki bu süreden daha önce yıpranacak ya da çok uzun yıllar kullanılabilecek kumaşlar da var.

    Kumaşı muhakkak büyük parça olarak görün. Kataloglardaki küçük parçalar yanıltıcı olabiliyor. Kumaşı muhakkak evinizde prova edin. Halılarınız, perdeleriniz ve duvarlarınızla olan uyumu ancak böyle anlayabilirsiniz. Sonucu görmek için mümkünse önce tek bir uygulamaya gidin. Bir pencerenin perdesini ya da bir koltuğun kaplamasını değiştirip, sonucu görün. Memnun kalırsanız diğerlerini de değiştirin.

    Sık kullandığınız koltukların kaplamalarını uzun süre kullanmak istiyorsanız leke tutmayan ve yıkanabilen kumaşları tercih edin. Yazın yıkanabilir, keten kılıflar kullanın. Kışın da koltuk şalları ve battaniyelerle sıcaklık yaratabilirsiniz.

    Oturma grubunun sadece bir ya da birkaç parçasının kaplamasını değiştirerek, tüm dekorasyonu farklı hale getirebilirsiniz. Perdelerde yapacağınız farklılıklar, mekanın tüm görünümünü değiştirecektir.

    Kumaştan panolar ya da farklı kumaşları birleştirerek oluşturacağınız tablolar, odanıza yepyeni bir hava katabilir. Mutfakta kullandığınız perde, masa örtüsü gibi tekstil ürünlerini değiştirerek, yepyeni bir mutfağa sahip olabilirsiniz.

    Duvarlarınızı dilerseniz kumaşla kaplayabilirsiniz. Bu eşyalarınıza uygun olarak, ipek ya da dokulu bir kumaş olabilir.Yastıklar ve abajurlarda kullanacağınız farklı kumaşlar, renkli ve şık mekan yaratmadaki ilk adımlar.

    Yatak odasında ise yatak örtüleri, cibinlikler, karyola başlıkları kumaşla farklılıklar yaratabileceğiniz parçalar. Mobilyalarınızın bazılarını da kumaşla kaplamanız mümkün.

    Dolap kapaklarında doğal malzemeden üretilen kumaşlar hem şık duruyor, hem de dayanıklı oluyor. Defter, kitap ve saklama kutularınızı da kumaşla kaplayarak, şık souçlar elde edebilirsiniz.
#23.01.2008 00:44 0 0 0
  • paylasim icin tesekkurler Nazlikiz
#23.01.2008 08:57 0 0 0
  • eline saglık Nazlikiz.paylaşımın için saol
#23.01.2008 16:50 0 0 0