Dünyanın ilk 'sıfır karbon salınımlı' kenti

Son güncelleme: 24.01.2008 08:56
  • Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), başkent Abu Dabi yakınlarında dünyanın ilk sıfır-karbon salımlı kentini inşa edecek.

    50 bin kişinin otomobillerin bulunmadığı bir ortamda yaşayacağı Masdar Kenti'ni kuracak Abu Dabi Future Energy Company (ADFEC) yöneticileri, kentin enerjisinin aralarında güneş enerjisinin de bulunduğu tamamen yenilenebilir kaynaklardan sağlanacağını kaydettiler.
    6 kilometrekare alana yayılacak sıfır-karbon kentinde, hafif raylı sistem ve otomatik ulaşım araçları bulunacak. Bu son derece gelişmiş ulaşım araçlarını kullanan kişi, gitmek istediği yeri söyleyecek ve otomatik araç yolcuyu taşıyacak
#24.01.2008 05:22 0 0 0
  • Trafik muayenesi, egsoz muayenesi adı her neyse nasıl yapılır, nasıl onay verilir, hiç anlamış değilim, üstelik bir de periyodik olarak yaılıp denetlenir.

    şehrin merkezinde özellikle bazı kamyonlar var ki yanınızdan sanki dekavil (bkz.türkçe sözlük. yeni karşılığı nedir varmıdır bilmiyorum) tren geçiyor zannedersiniz. o dumanın çiğerlerinize dolduğunu hissedersiniz ama yapacak birşeyiniz de yoktur. sadece hay bunun muayenesine onay verenin der geçersiniz.

    ben uzun süre değil de bir süre böyle bir yerde bulunmak ve bisiklete binmeyi de isterdim çünkü çok özledim bisiklete bindiğim günleri.
#24.01.2008 08:56 0 0 0