Dizme Patlıcan Kebabı

Son güncelleme: 07.06.2008 00:03
  • Malzemeler:
    500 gr İri Çekilmiş Az Yağlı Kuzu Kıyma
    4 Adet İri Ay Patlıcan
    2 Adet Domates
    5-6 Adet Yeşil Sivribiber
    Yeteri kadar tuz, karabiber

    Yapılışı:
    Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.

    Kıymadan irice ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köfte şekli verin. Bir patlıcan bir köfte olarak yanyana dizin. Üzerine sivri biber ve domates dilimleyip dizin.
    Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkarınca üzerine yarım çay bardağı su serpin. Ağzını örtün 10 dakika dinlendirin. Lavaş ekmekle servise sunun.
#25.01.2008 10:08 0 0 0
  • çok güzel olur.emegine saglık nerqish
#25.01.2008 17:33 0 0 0
  • ellerine saglik Nergish
#27.01.2008 15:25 0 0 0
  • saol eline sağlık tsk
#17.04.2008 13:07 0 0 0
  • Tesekkürler.
#07.06.2008 00:03 0 0 0