Kikirdekli Çorba

Son güncelleme: 13.02.2008 08:13
  • Ankara iline ait Kikirdekli Çorba ismiyle de oldukça dikkat çekiyor. Yeşil mercimekle yapılan çorba çok doyurucu olduğu için tek başına yemek olarak da yenilebilir.

    Malzemeler

    10su bardağı su
    1,5 su bardağı yeşil mercimek
    3-4 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
    1 adet orta boy soğan
    1 çorba kaşığı domates salçası
    nane
    sarımsaklı yoğurt

    Hamur için:

    2 su bardağı un
    1/2 çay bardağı zeytinyağı
    1/2 çay bardağı su
    tuz

    Yapılışı:

    Kuru soğanı ince ince doğrayıp, önceden düdüklüye koyduğunuz yağda pembeleştirin. Salça koyup kavurun. 10 bardak suyu ve mercimekleri ekleyip, düdüklüde 10 dk pişirin. Mercimekler pişerken, un, yağ, tuz ve suyla yumuşak bir hamur elde edin. Açtığınız hamuru kare kare kesin. Kesilen hamurun yarısını kaynayan çorbanın içine atın ve pişirin. Teflon tavada 1 tatlı kaşığı zeytinyağını ısıtın, kalan hamurları ekleyerek karıştıra karıştıra kızartın. Çorbanın üzerine nane serpin. Çorbayı tabağa aldıktan sonra kızartılmış hamur ve sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapın.
#01.02.2008 14:17 0 0 0
  • Kikirdekli Çorba

    Adı GüzeLmi$ : )))
#01.02.2008 14:22 0 0 0
  • evet baya ilginc bir adi varmis
#01.02.2008 14:58 0 0 0
  • adı gibi kendiside çok güzel olur.yüzünün kikirdegi biraz fazla olursa tadına doyulmaz.
#01.02.2008 15:44 0 0 0
  • ben bunu yemem cok kikirder
#03.02.2008 09:37 0 0 0
  • çok güzel bir ismi varya teşekkürler...
#12.02.2008 07:16 0 0 0
  • ne şirin ismi var öyle:))
#13.02.2008 08:13 0 0 0