Kargaşa içindeyken kendinize zaman ayırabilirsiniz

Son güncelleme: 12.02.2008 15:45
  • Formda kalabilmek için sürekli zıplamak zorunda değilsiniz. Egzersiz yapabilmenin daha basit ve kolay yolları vardır ve bu yöntemler doğu kaynaklıdır. Yakın zamanda yapılan birçok araştırma doğu kültürü kaynaklı birçok egzersizin, batıda çok rağbet gören, daha zorlu egzersizler kadar fiziksel ve psikolojik sağlık fayda sağladığını göstermiştir. Hatta bu doğu egzersizleri vücut için daha kolaydır. Örneğin, t'ai chi egzersizinin sadece kas yapmanızı sağlamadığı, artrit belirtilerini de azaltmaya yardımcı olduğu ve dengenizi iyileştirdiği görülmüştür. Hedefiniz stresi azaltmak, kaslarınızı güçlendirmek ve esnekleştirmekse ya da kilo verme çabalarınızı ekstra kalori yakarak arttırmaksa, Doğu'nun egzersiz şekilleri yoga, t'ai chi, ya da Qigong ile aradığınız yöntemi bulabilirsiniz.

    Hedefiniz Nedir?

    Doğu egzersizlerinin hepsi birbirlerine benzemez bu yüzden size en uygununu bulabilmek için denemeler yapmalısınız. Yoga ve t'ai chi gibi egzersizlerin en güzel yanı, bu aktiviteleri kişisel fitness ihtiyaçlarınıza ve yeteneğinize göre uyarlayabilmenizdir.

    Bazı gruplar, büyükler veya çocuklar için en uygun olan hareketlerden oluşan özel egzersizlere yoğunlaşırlar.

    Çalışmalar, düzenli yapılan yoga egzersizlerinin nefes alma kapasitesini arttırdığını, astımdan şikayet edenlerin fiziksel ve mental semptomlarını azalttığını ortaya koymuştur.
    Bu yöntemle mecbur kalmadığınızda bükülme hareketleri yapmanıza gerek kalmaz. Gruplar ve eğitimciler çok çeşitlidir. Bazıları ruha yöneliktir, bazıları sadece egzersizle alakalıdır ve bazıları da bu ikisini dengeler. Bazı sınıflar doğu felsefesini yansıtırken diğerleri batının tarzıyla ve egzersiz amaçlarıyla birleşir. Sevdiğiniz grubu bulana kadar farklı çalışmaları deneyin.

    Yakınınızdaki bulunan bir spor salonundaki ya da merkezdeki sınıfları deneyebilirsiniz. Eğer uzun süredir egzersiz yapmadıysanız egzersize başlamadan evvel doktora kontrole gitmeniz gerekebilir.

    Birçok çalışmayı tecrübe ettikten sonra eğitici video, DVD ya da kitapları deneyebilirsiniz ya da bir eğitimcinin haftalık grubuna kayıt olabilirsiniz.

    Hangi doğu egzersizi antrenman hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak ?


    Mutlu Son

    En popüler doğu egzersiz geleneklerinin birçoğunun, fiziksel sağlığı ve duygusal durumu iyileştirdiği görülmüştür. Katılacağınız ilk grup en çok seveceğiniz doğu egzersizi grubu olmayabilir.

    Sabırlı olun.

    Biraz deneme ve yanılmayla sizi gerçekten çok eğlendirebilecek bir doğu egzersizi bulabilirsiniz.

    Basit Bir Yoga Egzersizi

    Bu basit yoga esneme hareketini sandalyenizde oturuyorken yapmayı deneyin.

    1. Dik oturun, kafanız ve omuzlarınız karşıya baksın. Sağ elinizi bilgisayar monitörünüzün üstüne koyun.
    2. Daha sonra, sol kolunuzu kırmadan başınızın üstüne kaldırın. Sol kolunuzu hafifçe arkaya doğru rahatsızlık hissetmeden olabildiğince esnetin. Bu şekilde 3 saniye durun.
    3. Hareketi diğer kolunuzla tekrarlayın.
#11.02.2008 08:49 0 0 0
  • paylaşımın için saol sindy.
#12.02.2008 15:45 0 0 0