Lüks diye bunlara denir

Son güncelleme: 18.12.2022 13:11
  • Zenginlik deyip geçmeyin. Bankada yüklü miktarda paranız olabilir. Peki bunun ne kadarıyla ne satın alabileceğinizi biliyor musunuz?

    Mesela balık der, önemsemezsiniz. Ancak şöminenizin başına kurulup akvaryumunuzda nazlı nazlı süzülen bir Aro Dynasty'i izlemek size en azından 80 bin dolara patlayabilir! 80 bin dolarlık balığı barındıran akvaryum için 100 milyon dolarlık bir yalıya ihtiyacınız olacaktır doğal olarak. Tempo dergisi, bu verilerde yola çıkarak "en pahalılar" listesi hazırladı.

    Malum, isteklerin sonu yoktur. İstediğini elde ettikçe daha fazlasını ister insanoğlu. O yüzden, sanmayın ki zenginlerin dünyasında her şey çok rahat. Öyle ya, her evin daha iyisi, her restoranın daha kalitelisi, her yatın daha büyüğü var. Zenginler de tüm bunların ortasında, diğerlerinden farklı olmanın peşinde. O yüzden, gidip otomobilin en pahalısını almak istiyorlar, fabrikadan çıkmadan önce isimlerinin baş harfini bardak altlığına ya da koltuk kenarına işletiyorlar.

    Peki zenginlik, sınırları ne kadar zorlayabilir? İşte bu "en pahalılar" listesi, buna yanıt veriyor.

    EN PAHALI OTOMOBİL

    Dünyanın en pahalı otomobilleri listesinin ilk üç sırasında Bentley'in üç modeli var. En pahalısı ise Brookland modeli. Fiyatı 650 bin Euro (1.1 milyon YTL)... 2008 yılında sadece 550 adet üretilecek otomobile henüz Türkiye'den alıcı çıkmadı. Listenin ikinci ve üçüncü sırasında ise 621 bin Euro ile Bentley Azure, 577 bin Euro ile Bentley Arnage RL modeli yer alıyor.

    EN PAHALI BİLGİSAYAR

    İngiliz Luvaglio firması, bir milyon dolarlık (1.25 milyon YTL) dizüstü bilgisayarı piyasaya sürmeye hazırlanıyor. 17 inch ekrana sahip olan dizüstü bilgisayarda bulunan anti yansıtıcı sayesinde ekran parlamalarına son veriliyor. Açma kapama tuşunun üzerinde ise çok nadir bulunan renkli bir elmas parçası yer alıyor. 128 GB gibi yüksek bir kapasiteye sahip olan dizüstü bilgisayarın önemli bir diğer özelliği ise son teknoloji ürünü olan Blue Ray sürücüsünü barındırması. Blue Ray diskleri şu an kullanılan DVD'lerden beş kat daha fazla kapasiteye sahip ve yüksek oranda çözünürlük sağlıyor. Siyah ve pembe renklerde piyasaya sürülecek olan bilgisayar, sadece randevu ile gelen müşterilere satılacak.

    EN PAHALI YALI

    2007'de dünyanın en pahalı evleri arasında dördüncülüğü alan Yeniköy'deki Erbilgin Yalısı, Türkiye'nin en pahalı yalısı. 64 odalı, içinde yüzme havuzu ve Türk hamamı olan yalı, 75 metre uzunluğunda özel bir rıhtıma da sahip. Arazide bir de köşk bulunuyor. Lafı uzatmadan söyleyelim; şu an satılık olan yalının fiyatı 100 milyon dolar (125 milyon YTL).

    EN PAHALI DAİRE

    Türkiye'de ultra zenginler, genellikle Boğaz'da yalı sahibidir. Ancak lüks apartmanların ve otellerin geniş ve ferah çatı katlarını, yani penthouse'ları da yabana atmamak gerek. Akmerkez'in sahibi Ali Dinçkök, Akmerkez Residence'taki penthouse'unu satıyor. Şimdi sıkı durun: Bin metrekare büyüklüğündeki daireye istediği fiyat tam 10 milyon dolar.


    EN PAHALI CEP TELEFONU

    Rus teknoloji şirketi Ancort ve ünlü Avustralyalı mücevher ustası Peter Aloisson'un birlikte yürüttükleri proje ile ortaya çıkan Diamond Crypto Smartphone'un logosu ve navigasyon tuşu 18 ayar altından imal edilmiş. Navigasyon tuşunun üzerindeki beş karatlık mavi elmasın dışında, telefonun iki yanı 25'er adet mücevherle süslenmiş. Telefonun açıp kapama ve yan tuşlarında da mavi elmasın kullanıldığını belirtelim.

    EN PAHALI MOTOSİKLET

    Dünyanın en pahalı motosikletinin markası Ecosse Heretic Titanium... 280 bin dolarlık (yaklaşık 330 bin YTL) el yakan fiyatı ile Ecosse Heretic, dünyanın en pahalı seri üretim motosikleti. 2008 yılında sadece 10 adetlik özel bir seri halinde üretilecek Ecosse Heretic Titanium'un özelliği, tamamen el yapımı oluşu. 2147 cc hacmindeki çift silindirli motorunun bloğu, tek parça alüminyumdan üretilmiş. Ecosse Heretic'i pahalı kılan tek parça alüminyum olması ya da şahane motoru değil. Motosikletin en değerli kısmı, şüphesiz elde üretilen titanyum şasisi.

    EN PAHALI BALIK

    Nesnelerin dünyasına sevimli, renkli bir canlıyı ekliyoruz. Akvaryum tutkunlarının yakından bildiği Aro Dynasty, dünyanın en pahalı akvaryum balığı. Fiyatı 80 bin dolar (100 bin YTL). Aro cinsi balıklar aslında bu kadar pahalı değil; ancak Aro Dynasty gibi platin rengi olanlara nadiren rastlandığı için fiyat astronomik oluyor.

    EN PAHALI YAT

    Dünyanın en pahalı yatı, İtalyan firması Wally tarafından üretilen ve "Denizlerin Ferrari'si" olarak bilinen Wally 118 isimli yat. İtalya'da La Spezia tersanelerinde yılda ancak üç tane üretilebilen yatın fiyatı 100 milyon dolar (125 milyon YTL)... Dünyanın en hızlı yatı unvanına da sahip Wally 118, sadece hızıyla sınırlı değil; tasarımı, konforu ve imalatı da diğerlerinden çok farklı. 2008 yılında yata sahip olabilmek için beş Türk sırada bekliyor.

    EN PAHALI MP3 ÇALAR

    Alman ses sistemleri firması Trestor tarafından üretilen bu MP3 çalar, 30 bin dolarlık fiyatıyla (37 bin YTL) dünyanın en pahalısı. 18 ayar altın ve özel olarak işlenmiş 63 elmas taş ile sınırlı sayıda üretildi. İlk alıcısı ise Formula 1 yarışına katılan Midland takımının milyarder Rus patronu Alex Shnaider.

    EN PAHALI ÇANTA

    Dünyanın en pahalı çantası Chanel'in ürettiği Diamond Forever. Bu çantayı alanlar arasında bir Türk de var. Türk'ün ismi elbette açıklanmıyor ama çantanın özellikleri "fiyatına değer" dedirtiyor. Üzerinde 3.56 karatlık 334 elmas kullanılan krokodil derisinden yapılan çantanın fiyatı 261 bin dolar (326 bin YTL)...
#11.02.2008 08:56 1 0 0
NaZ NaZ foto
  • EN PAHALI YALI

    2007'de dünyanın en pahalı evleri arasında dördüncülüğü alan Yeniköy'deki Erbilgin Yalısı, Türkiye'nin en pahalı yalısı. 64 odalı, içinde yüzme havuzu ve Türk hamamı olan yalı, 75 metre uzunluğunda özel bir rıhtıma da sahip. Arazide bir de köşk bulunuyor. Lafı uzatmadan söyleyelim; şu an satılık olan yalının fiyatı 100 milyon dolar (125 milyon YTL).


    bu yalin'in resimlerini geçen gün bi internet sitesinde gördüm, muhtesem ötesi
#11.02.2008 20:56 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Emeğinize Sağlık
#18.12.2022 13:11 0 0 0