SineHaber Pixar'ın İnanılmaz Başarıları

Son güncelleme: 08.11.2004 11:03
  • Çizgi filmlerin sadece çocuklar için olduğu devir kapanalı çok oldu ve her yeni animasyon bunu bir kere daha kanıtlıyor. Çizgi film endüstirisinin devlerinden Pixar’ın son yapımı İnanılmaz Aile, geçtiğimiz haftasonu 70.7 milyon dolarlık gişe hasılatıyla vizyona girdi ve Pixar bir rekora daha imza attı.
    İnanılmaz Aile, birinciliği elinde tutan Şrek 2’nin ardından, sinema tarihinin en iyi açılış yapan ikinci çizgi filmi koltuğuna oturdu. Vizyon öncesi basına özel yapılan gösterimlerin ardından eleştirmenlerden büyük övgü alan film, vizyona girer girmez haklı eleştirileri doğrulamış oldu. Disney’le ortaklığı bir bozulan bir düzelen Pixar’sa bir kez daha başarısını kanıtladı.
    Animasyonlar içinde şimdiye kadar en iyi hasılat elde etmiş olan film, 108.3 milyon dolarlık açılış yapan Şrek 2’ydi. Sinema eleştirmenleri yeşil ogrenin bu başarısının devam filmi olmasından kaynaklandığını düşünüyor. Çünkü Şrek’in ilk macerası çok sevilmiş ve ikincisi sabırsızlıkla beklenmişti. İnanılmaz Aile’den sonra, en iyi açılış yapmış olan film ise yine bir Pixar yapımı olan Kayıp Balık Nemo.Nemo, 70.3 milyon dolarlık bir gelirle vizyona girmişti.
    İnanılmaz Aile sadece üç günlük haftasonu hasılatıyla değil, cumartesi günü elde ettiği 29.4 milyon dolarlık gelirle de bir rekor kırdı ve yine Şrek 2’nin ardından en iyi tek gün geliriyle sinema tarihindeki yerini aldı.
    Eski bir süper kahraman olan Bob Parr’ın artık emekliye ayrılmasıyla başlayan İnanılmaz Aile’nin maceraları, Mr. Incredible’ın gizli bir göreve gönderilmesiyle yeniden başlıyor ancak biz bu macerayı seyretmek için 14 Ocak’a kadar beklemek zorundayız.
#08.11.2004 11:03 0 0 0