Arsin Yeşilyali Falkoz Beldesi

Son güncelleme: 20.02.2008 13:06
  • Yeşilyalı Tarihçe


    Tarih

    ARSİN ilcesinin şirin beldesi olan Yaşilyalı ;falkoz eski ismi ile bilinir.Beldemiz deniz kenarinda vede hilal şeklindeki koyu olan sakin bir karadeniz koyu idiyken, şimdilerde karadeniz transit yolunun geçmesi nedeni ile koy kalmamiş vede mendirekler oluşturulmuşdur. Beldemizde findik ana gecim kaynakdır ufak capli bahce vede ozellikle misir meşhurdur birde lahana eskiden balikcilik yapan ailenin koyden gocmesi ile koy dişaridan balik alir duruma gelmişdir.Şirin beldemizde bir başari hikayesi olan BİR KURUMUMUZ VARDİRKİ bu kurum belkide insanlara Yeşilyalidan once kendini ispatlamiş bircok insana okuma başarisi saglamiş bir kurumdur diyanete bagli olan kurs diyanetin en başarili kurslarindandir.


    Trabzon'un bir ilçesi olan Arsin Ortaçağdan günümüze küçük bir yerleşim merkezi olarak gelmiştir.. 26 Ekim 1461 tarihinde Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u Fethi ile Osmanlı Devleti topraklarına katılmıştır. 13 Nisan 1916'da Rus işgaline uğrayan Arsin 24 Şubat 1918 tarihinde Rusların çekilmesi ile işgalden kurtarılmıştır.
    Arsin 1952 tarihine kadar Yomra ilçesine bağlıydı. Bu tarihte bucak olmuş ve belediye teşkilatı kurulmuştur. Arsin 1957 yılında çıkarılan 7033 Sayılı Yasayla ilçe durumuna gelmiş ve 4 Nisan 1959 tarihinde fiilen teşkilatlandırılmıştır.
    Arsin adı, "Temiz" ve "Arınmış" anlamına gelir. Bu adı, tabii plaj durumunda bulunan ilçe kıyılarındaki kumsallardan aldığı söylenmektedir..

    Beldemizde 1990 yılında Arsine bağlı bir belde olarak köy olmaktan çıkmıştır.

    İlk belediye secimi 1990 yılında yapılmış ve ÇELİK Anaptan baskanlıga secilmiştir.

    Çelik' in gecirdiği rahatsızlıgın ardından 2004 yılında yapılan secimler ile beraber hizmete Hüseyin FİDAN devam etmektedir.

    Yeşilyalı Karlı Resimleri


    noimage


    noimage


    noimage

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage


    noimage
    Yesilyali Koru Mahallesi Resimleri

    noimage


    noimage



    noimage

    noimage

    noimage


    noimage


    noimage


    noimage

    noimage


    noimage


    Yeşilyalı Yeni Resimler


    noimage

    noimage

    noimage


    noimage


    noimage


    noimage


    noimage



    Alintidir
#20.02.2008 13:06 0 0 0